Szijjártó úgy tudja, Gyurcsány döntene a miniszterelnökről, ha az ellenzék győz (+videó)

Erről egy francia tévének nyilatkozott.

A France24 Talking Europe című műsora a párizsi magyar nagykövetség épületében készített interjút Szijjártó Péterrel. A téma a közelgő országgyűlési választás volt.

A műsorvezető felvetette, hogy az ellenzék a közvélemény-kutatások szerint megnyerheti a választást. Szijjártó erre arról kezdett beszélni, hogy a 2010 előtti és utáni politikai rendszerek állnak szemben egymással, illetve bízik abban, hogy a választók az eredmények alapján döntenek, és nem kérik vissza a bezárt kórházakat, magas adóterheket és munkanélküliséget.

Annak kapcsán, hogy a jobboldali-konzervatív Márki-Zay Péter meggyőzheti a Fidesz szavazóit, vagy akár új politikai vonalat is képviselhet, Szijjártó azt mondta:

„Magyarországon a politikai rendszer parlamentális, szóval Márki-Zaynak szüksége van pártszervezetre ahhoz, hogy miniszterelnök legyen.

Nem a lakosság választja meg a miniszterelnököt, hanem a parlamenti többség. Szóval a pártok döntik el, ki lesz a miniszterelnök, a baloldalt pedig egy volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc vezeti.

Amennyiben az ellenzék győzne, Gyurcsány Ferenc lenne az, aki dönt a miniszterelnökről. Remélhetőleg nem jutunk idáig”

– mondta a miniszter.


.

(via Magyar Nemzet)

Valódi Hírek