Gyurcsány parádés posztban válaszolt az utazása után nyomozó fideszes „tündérnokedliknek”

Helyretette az „aranyló kis Sherlock Holmes-okat”.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Gyurcsány Ferenc csütörtökön a Facebook-oldalán közölte, meg kellett szakítaniuk az előválasztásai kampányt követő szardíniai pihenésüket, a DK elnökét ugyanis vakbélgyulladás miatt azonnal műteni kellett.

Bejegyzésében Gyurcsány hozzátette, rosszulléte miatt a rugalmas EasyJet-jegyüket átfoglalva visszautaztak Budapestre, és túl van a műtéten, amely a legnagyobb rendben ment.

A bejelentést követően a kormányközeli Origo azonban egy bizonyos bennfentes.net nevű portálra hivatkozva arról közölt cikket csütörtökön, hogy „valami nem stimmel Gyurcsány hazarepülésével”, mivel szerintük az EasyJetnek nincs is közvetlen járata Budapestre.

A kormányközeli narratívát Gyurcsány Ferenc a péntek reggel megjelent bejegyezésével igazította helyre. A DK elnöke –, aki egy képernyőfotót is közölt a beszállókártyáiról — azt írta:

„Édes tündérnokedlik nagyon vigyáznak rám. Egy pillanatra se veszik le rólam a szemüket, és mint aggódó édesanyák, izgalomba jönnek, ha nem tudják hol vagyok.

De kis cukorfalatok.

Most éppen odáig vannak meg vissza, mert nem tudják, hogyan jöttem haza Szardíniáról. Sok-sok cikkben osztják meg aggodalmaikat. Én nem értem félre. Tudom, hogy szeretnek. Kicsi malackáim, de jó, hogy vagytok!
Dehogy értem félre.

Nyilván azt akartátok megkérdezni a műtét után, hogy ugye minden rendben van és ugye nem fáj semmi. De jó, hogy kérdezitek. Köszönöm, rendben vagyok. Kijöttem a kórházból. Biztosan segített, hogy fohászkodtatok értem, felépülésemért.

De rendben. Segítek nektek. Mert olyan jók vagytok. Megmutatom a beszálló kártyáimat, hogy ne kelljen végre kutatni, találgatni, sejtetni, hogyan is jöttem haza.
Aranyló kis Sherlock Holmes-ok.”

Valódi Hírek