Cseh Katalin bemondta, miből és mennyi kell ahhoz, hogy garantálni tudják a jövő évi választások tisztaságát

20 ezer szavazatszámláló biztost keresnek a 2022-es választásokra.

Szavazatszámláló biztosokat keres a Momentum. Erről Cseh Katalin számolt be a Facebookon, a momentumos politikus azt írta, már várják is a jelentkezőket. A cél, hogy biztosítsák a választás tisztaságát. Jelentkezni ITT lehet.

Cseh posztját változtatás nélkül közöljük:

„Az előválasztás egy nagyon fontos lépés volt ahhoz, hogy 2022-ben leváltsuk a Fideszt – de csak az első lépés egy nagyon hosszú úton.

A következő lépés, amit szintén megtettünk, az volt, amikor közös színpadra álltak október 23-án a közös jelöltek, valamint a miniszterelnök-jelölt. És ne feledjük, zajlik a programalkotás is. A fontos tennivalók sorában azonban ott van az is, hogy

szükségünk van 20 ezer szavazatszámláló biztosra jövőre.

Miért fontos ez? Mert például a 2018-as országgyűlési választáson a szavazatszámláló bizottságok 40 százalékában egyáltalán nem volt, vagy nem volt elegendő olyan szavazatszámláló, aki független lett volna a hatalomtól.

A választások vitán felül álló tisztasága azonban csak úgy biztosítható, ha minden szavazókörben legalább kettő, a központi hatalomtól független szavazatszámláló őrködik. Jelentkezz Te is a választás tisztaságát garantáló szavazatszámláló biztosnak!”

.

Valódi Hírek