Arató Gergely: A Fidesz fél a jövő évi bukástól, ezért át akarják írni a népakaratot

Szerinte világos, miért kapkod a kormány.

Parlamenti felszólalásában Arató Gergely arról beszélt, a Fidesz láthatóan készül a jövő évi választási vereségre. A DK képviselője erre abból következtetett, hogy a Fidesz-KDNP szövetség számos olyan törvényjavaslatot alkotott az utóbbi időben, amelyek alapján be akarják betonozni a hatalmukat a kormányváltás előtt.

Értjük tehát, meg akarják védeni a mélyállamot, a Fidesz hatalmát — függetlenül attól, hogy mi lesz a választások eredménye” — mondta a politikus. Ironikusan hozzátette, hogy szinte már csak a felcsúti kisvasút menetrendjét, illetve a Karmelita kolostor menüjét nem védi kétharmados törvény.

A DK képviselője úgy látja,

a Fidesz tart attól, hogy egyes vezetők elveszthetik az állásukat, és kivizsgálhatják a számukra kényes ügyeket,

köztük a járvány idején hozott intézkedéseket, amelyeknek vajmi kevés köze volt a koronavírus elleni védekezéshez. Kiemelte Polt Péter személyét, akit Varga Judit javaslata alapján csak kétharmados többséggel lehetne leváltani a jövőben.

Megemlítette a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatalt, illetve többek között a kaszinó- és dohánykoncessziók felügyeletét ellátó Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságát is. Számos más területet megemlített, amelyeket állami felügyelet alá kíván vonni a kormány, és szerinte ezzel az a kabinet célja, hogy „bevédjék” a hivatal vezetőjét.

Kiépítettek egy messze az alkotmányos határokon túlnyúló párthatalmat; szinte mindent az ellenőrzésük alá vontak, és most

félnek, hogy mindezt a választók akaratából elveszthetik

— jelentette ki.

Kifejezte, szerinte a Fidesz fél, hogy az ellenzék kormányra kerülése esetén elszámoltatja az Orbán-kormányok bűntetteit. Elmondta, nem szabad hagyni, hogy trükközésekkel ellehetetlenítsék a népakarat érvényesülését.

Arató Gergely parlamenti felszólalását itt lehet megnézni:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek