Kiderült: Rogán Antalék filmirodája minősítette művészfilmmé az őszödi heccfilmet

Nem a Médiahatóság.

Nem a médiahatóság, hanem a Nemzeti Filmiroda döntött úgy, hogy művészfilmmé nyilvánítja az Elk*rtuk című filmet – írja a Média1.

Mint ismeretes, a Kálomista Gábor nevével fémjelzett Megafilm Zrt. vasárnap jelentette be, hogy az állítólag az őszödi beszédről és az azt követő eseményekről szóló film art, azaz művészfilm besorolást kapott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) , így azt nemcsak a multiplexek, hanem a művészfilmek is játszhatják a bemutatót követően.

Csakhogy az NMHH hétfőn pontosította Kálomistáék közlését, az MTI ugyanis téves információt közölt: valójában nem a médiahatóság, hanem a Nemzeti Filmiroda döntött úgy, hogy művészfilmmé nyilvánítja a mozifilmet.

A Media1 megjegyzi, noha a Nemzeti Filmiroda korábban az NMHH-hoz tartozott, a médiahatóság honlapja szerint viszont tavaly év eleje óta a szervezet

a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda önálló szervezeti egységeként működik.

Vagyis lényegében a kormány egyik szerve döntött úgy, hogy művészi értékkel bír a Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédéről és az MTV székháza elleni ostromról szóló film – emelte ki a portál.

(Media1 nyomán)

Valódi Hírek