DK: Márki-Zay Péternek sem a fáradtság, sem a felkészületlenség nem adhat okot arra, hogy ne mondjon igazat

Ismét cáfolták a jobboldali jelölt állításait.

Márki-Zay Péter újra valótlanságot állított a DK-ról a Greenpeace által szervezett beszélgetésen – közölte Rónai Sándor péntek reggel, a Greenpeace és a HVG által szervezett, csütörtöki Klímaválasztás 2021 című vitát követően.

A DK EP-képviselője közleményében azt írja, Márki-Zay Péter az mondta, hogy néhány olyan fontos kérdésben, mint a Közös Agrárpolitika, vagy a legújabb klímatörvény, a DK képviselői nem a 65, 55, sőt inkább a 40%-os kibocsátáscsökkentést szavazták meg.

„A valóság ezzel szemben az, hogy 40%-os kibocsátáscsökkentési célról sosem szavaztunk az Európai Unióban.

Ráadásul a Demokratikus Koalíció EP-képviselői a legmagasabb, azaz 65%-os kibocsátáscsökkentési célt szavazták meg, sajnos azonban a EP többsége ennél alacsonyabb célszámot fogadott csak el.

Itt a DK képviselői a “legzöldebb” álláspontot képviselték a szavazáskor, miközben például a Momentum képviselői az alacsonyabb célra szavaztak. A Közös Agrárpolitika-javaslatot pedig épp az elégtelen környezetvédelmi szempontok miatt nem szavaztuk meg.

A DK szerint ideje lenne, hogy az előválasztás hátralévő két napjában Márki-Zay Péter ne terhelje tovább hazugságokkal a választókat. Márki-Zay Péternek sem a fáradtság, sem a felkészületlenség nem adhat okot arra, hogy ne mondjon igazat”

– írta Rónai.

Valódi Hírek