Miután a fél MSZP beállt Dobrev Klára mögé, a központ kiadott egy közleményt, hogy Márki-Zayt támogatják

Megjött az ukáz.

Meggondolta magát Tóth Bertalan, az MSZP „elnöke”. A nevében szocialista párt korábban úgy határozott, hogy az előválasztás második fordulóban semleges álláspontra helyezkedik, egyik jelöltet sem támogatja.

Ennek ellenére az MSZP színe-java azóta felsorakozott az egyetlen baloldali jelölt, Dobrev Klára mögött.

Így tett mások mellett Juhász Ferenc korábbi honvédelmi miniszter, Nemény András, Szombathely szocialista polgármestere, Pintér Attila, az MSZP kaposvári szervezetének alelnöke, Gőgös Zoltán, az MSZP legendás agrárpolitikusa, Nyőgéri Lajos, Pécs szocialista alpolgármestere, Hiller István korábbi kulturális miniszter vagy Fekete Zsolt, Salgótarján szocialista polgármestere.

Ezen felhúzta magát a pártközpont, és csütörtökön kiadtak egy közleményt, amelynek értelmében a nevében baloldali párt a jobboldali jelöltet, Márki-Zay Pétert támogatja.

„Az MSZP Országos Elnökségének korábbi állásfoglalása alapján az MSZP tagjainak személyes döntésén múlt, hogy kit támogatnak a második fordulóban.

Az MSZP vezetése azonban a mai döntése értelmében arra kéri valamennyi tagját és szavazóját, hogy az előválasztás hátralévő időszakában Márki-Zay Pétert támogassák”

– áll a „””szocialista””” párt közleményében.

Valódi Hírek