Megnyomta a vészcsengőt Orbán kormánybiztosa: Szerinte „migránshordák” kerítették be Európát

Komoly veszélyt sejt.

Az illegális bevándorlók >>bekerítették Európát<<,

a spanyol, az olasz és a balkáni útvonalon is érkeznek” — jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 csatorna reggeli műsorában.

Bakondi György azt mondta, Fehéroroszország irányából megerősödött egy új útvonal is, amelyen az érkezők hullámokban — Lengyelországon keresztül — már elérték Németországot is. Arról beszélt, fontos, hogy minél hamarabb feltartóztassák az illegális bevándorlókat, ezért Magyarország rendőröket küld Szerbiába, Szlovéniába és Észak-Macedóniába.

Elmondása szerint a kontingensek célja, hogy segítsék az illegális bevándorlás megállítását vagy legalább mérséklését azzal, hogy lassítják az áthaladást. Ezekben a küldetésekben évek óta több ezer magyar rendőr vesz részt, akik eddig 23 ezer embert fogtak el. Kijelentette, hogy ez aktív, hasznos együttműködés, és újabb hasonló küldetések is napirendre kerülhetnek.

Kiemelte, fontos, hogy Magyarország az érintett országokkal együttműködjön az embercsempész-hálózatok felderítésében, és lehetőség szerinti felszámolásában is. Elmondta, hogy ha sikerül ezeknek a hálózatoknak a vezetőit büntető-igazságszolgáltatás alá vonni, akkor ezek a szervezetek szétesnek, és az újjáépítésük nagyon időigényes.

Kitért arra is, hogy nagy az utánpótlás; úgy látja, folyamatosan indulnak el emberek Afrikából. Hozzátette, 2016 óta egyetlen egy migránsokat szállító hajó sem indult el Egyiptomból, miközben Afrikából hatmillióan érkeztek oda, és ezt a V4-ek Egyiptommal való tárgyalásának tulajdonítja.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek