Varga Judit szerint pártatlan és szakmaiatlan volt az uniós tényfeltáró küldöttség, akiktől Orbán rettegett

És úgy véli, a 2022-es választás Brüsszelben is kezdetét vette.

„Csak bízni tudok abban, hogy egy valóban szakmai, a tényleges jogászi szellemiségben zajló vitára kerül sor Luxembourgban”

– fogalmazott Varga Judit arról a hérfőn kezdődő tárgyalásról, amelyen a jogállamisági rendelettel összefüggésben a magyar és lengyel kormány által jegyzett, az Európai Unió Bírósága előtt lévő beadványt tárgyalják.

„Naivitás volna persze azt gondolni, hogy nem helyeznek majd erős nyomást a bírákra Brüsszelből, különösen azok után, hogy sikerült az egész eljárást felgyorsítani”

– tette hozzá a politikus a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

„Hiába köztudott ugyanis, hogy a tavaly decemberben a legmagasabb szinten, egyhangú megállapodással megkötött egyezség miatt az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság a jogállamisági mechanizmust a bírósági ítéletig nem alkalmazza

ez az EP-t nem érdekli.

Nekik csak az a fontos, hogy megvonják az uniós forrásokat, így beavatkozva a jövő évi választásokba. Ez a pénz ugyanakkor jár a magyar embereknek, hiszen keményen megdolgoztak érte. A magyar helyreállítási csomag egyébként készen áll, és

megvannak a forrásaink is ahhoz, hogy ezeket elindítsuk”

– mondta az igazságügyi miniszter.

Nemrég Budapestre látogatott az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) delegációja. A tagok főként a jogállamisági normák magyarországi érvényesüléséről, valamint a sajtó és a tudományos élet szabadságáról tájékozódtak.

Mint korábban írtuk, a legedáció vezetőjének, Gwendoline Delbos-Corfieldnek erős mondatok hagyták el a száját, a többi közt azt is mondta, hogy veszélyben van tisztességes választás, és hogy Magyarországon egyfajta egypártrendszer van.

Az interjúban Varga erről azt mondta, szerinte a delegáció tagjai már a látogatás előtt tudták, mi lesz, és

„az ítélet ott lapul a táskájukban. Megjegyzem, a hétfős delegációból egy rendelkezett jogász végzettséggel, és ketten voltak talán igazán konzervatív politikusok.

Ennyit tehát a pártatlanságról és szakmaiságról. Ami pedig a jövő évi választásokat illeti, kijelenthetjük, hogy a 2022-es kampány már Brüsszelben is kezdetét vette.”

– állapította meg az igazságügyi miniszter. A vele készült teljes interjút ITT tudod elolvasni.

Valódi Hírek