Most érkezett: Megvan, ki lesz a Momentum ügyvezetője Fekete-Győr András lemondása után

Kinevezték az utódot, aki egyelőre ügyvezetőként veszi át a párt vezetését.

Beszámoltunk róla, hogy miután az előválasztás első fordulójában utolsó helyen végzett Fekete-Győr András, bizalmi szavazást kért a Momentum küldöttgyűlésétől, amely úgy döntött, hogy új vezetéssel kell belevágni a választási kampány következő szakaszába.

Fekete-Győr elfogadta a döntést, és vasárnap este beadta lemondását, ezzel öt és fél után távozik a párt éléről.

Arról, hogy ki tölti majd be a Momentum elnöki pozícióját a párt mindössze annyi tájékoztatást adott, hogy személyéről a későbbiekben döntenek.

Kerpel-Fronius Gábor, Budapest momentumos főpolgármester-helyettese hétfő reggel viszont azt közölte,

a párt vezetését ügyvezetőként Orosz Anna alelnök veszi át.

„Anna szintén nagyon régen tagja a Momentumnak, többszörös elnökségi tag, közel volt az elmúlt időszak eseményeihez, és személyes kvalitásai is predestinálják őt a párt vezetésére. Akik követték a kampányt, tudják, hogy mennyire nagyra tartom Anna politikai teljesítményét és személyiségét is.

A vezetésével a Momentum kiválóan meg fogja oldani az előttünk álló nehéz feladatokat”

– írta Kerpel-Fronius, aki bejegyzésében köszönetet mondott a távozó Fekete-Győr Andrásnak is az elmúlt öt és fél évben végzett mukájáért.

Orosz Annát 2017-ben választották a Momentum elnökségi tagjává, amelyről a 2018-as országgyűlési választásokat követően lemondott. Ezt követően Orosz rövid időre távozott a közéletből, 2019 júliusában viszont bejelentette, hogy visszatér a politikához, majd az ellenzéki összefogás eredményeként a Momentum Mozgalom képviselőjelöltje lett Budapest XI. kerületében (Újbudán).

A 2019-es magyarországi önkormányzati választáson képviselővé választották. Októberben a Momentum frakciójának tagja lett a kerületi képviselő-testületben, egyúttal Újbuda alpolgármesterévé választották.

2020 júniusában a Momentum küldöttgyűlésén megválasztotta a párt új, hét főből álló elnökségét, alelnökként pedig Orosz Annát nevezték ki.

Valódi Hírek