Varga Judit: „Milyen érdekes egyebeesés, pont akkor állt le a Facebook, amikor a miniszteri delegációt fogadtam”

Az igazságügyi miniszter beállt a konteógyártók közé.

Hétfőn világszerte több órára leállt a Facebook, valamikor éjfél előtt kezdett újra működni a rendszer. Közben itthon zajlottak az események: elkezdődött az Európa Tanács igazságügyi csúcseseménye.

Varga Judit gőzerővel dolgozott, fogadta a miniszteri delegációt. Valószínűleg ez idő alatt fogalma se volt róla, hogy a világ egyik legnagyobb közösségi oldala lehalt. Az igazságügyi miniszter kedd reggel azonban konteógyártásba kezdett.

Mutatjuk:

„Kezdetét vette az Európa Tanács igazságügyi csúcseseménye!

Milyen érdekes egybeesés, hogy éppen mikor annak az általunk szervezett miniszteri konferenciának a delegációit fogadtam, amelynek középpontjában igazságszolgáltatás digitalizációja és a mesterséges intelligencia biztonságos kihasználása áll,

pont akkor állt le világszerte a Facebook összes szolgáltatása.

Úgy gondolom, hogy fel kell ismerni a technológia nyújtotta előnyöket és lehetőségeket és élni kell ezekkel!

Erről szól többek között a magyar ET-elnökség igazságügyi miniszteri konferenciája, hogyan hasznosítsuk a digitalizáció vívmányait és a mesterséges intelligenciát a nemzeti jogrendszerekben és igazságszolgáltatásokban. Welcome to Hungary!”

– írta Varga.

A hétfő esti eseményről rövid videó is készült. Nézd meg, hogyan fogadta az igazságügyi miniszter a miniszteri delegációt:

Valódi Hírek