Offshore-cégekkel buktak le Rogán Antal és Mészáros Lőrinc haverjai

Kiesett a szekrényből néhány csontváz.

Rogán Antal és Mészáros Lőrinc belső körének offshore-cégeiről szivárogtak ki üzleti adatok — írta meg a Direkt36 vasárnap.

A Direkt36 összeállítása egy világszintű tényfeltáró együttműködés International Consortium of Investigative Journalists által kerülhetett napvilágra, amelynek a magyar tényfeltáró portál is partnere. Pandora-iratok néven 14 offshore-cégkezelés profilú cég adatai szivárogtak ki, a lap a magyar érintettségeket közölte.

Ennek alapján Rogán Antal és Mészáros Lőrinc bizalmi köréből az alábbiak vannak érintve az ügyben:

Kertész Balázsról 216-ban derítette ki az akkori Index, hogy Rogán ügyintézője. A kiszivárgott iratok szerint egy Nanga Group Ltd. nevű, a Brit-Virgin-Szigeteken bejegyzett cég

50 ezer dollárnyi részvényét

vásárolta meg 2016 májusában.

Jászai Gellért Mészáros Lőrinc ügyintézője volt, jelenleg a 4iG informatikai nagyvállalat vezetője. Ő 2017-ben hűrom offshore-céget is alapított:

két cégbe tízmillió, egybe pedig ötmillió svájci frankot tettek.

A cégek felszámolását 2020-ban kezdeményezték, 1 nappal azután, hogy Mészáros Lőrincet követően a 4iG Jászai ellenőrzése alá került.

Nyerges Zsolt 2009-ben még egy a Brit-Virgin-Szigeteken bejegyzett cég igazgatója volt, a céget 2011-ben szüntették meg.

Horváth László 2004-től 2010-es megszűnéséig volt igazgatója egy offshore-cégnek.

Mind a négyen egy Trident Trust nevű cég szolgáltatásait vették igénybe offshore-ügyeik intézéséhez

 

Valódi Hírek