Novák Katalin a jövőbe lát: „Akik a migrációtól várják a csodát, a vesztükbe rohannak”

Szerinte ma is nehéz összeegyeztetni a karriert a családdal.

Mint írtuk, csütörtökön elkezdődött a IV. Budapesti Demogáfiai Csúcs, amelyen a többi közt Orbán Viktor és Novák Katalin is beszélt. Az eseményn apropóján közölt interjút utóbbival a Mandiner.

A családügyi miniszter nyilvánvalóvá tette, hogy nem a bevándorlás lesz a fogyatkozó magyarság problámájára a megoldás, mert szerinte, „akik a migrációtól várják a csodát, a vesztükbe rohannak”.

Azokra, akik kritikusak az Orbán-kormány intézkedéseivel szemben, azt mondta, hogy csak a saját tétlenségüket palástolják. Megjegyezte:

sok nyugat-európai szerinte örüle a magyarhoz hasonló támogatásoknak.

A miniszter úgy vélte, a gyermekvállalást nem sulykolják. „Éppen a balliberális oldal üzeni, hogy valaki pusztán azért kevesebbet ér, mert szeretne otthon maradni a gyermekével, vagy a családjának szentelné az életét” – állítja, hozzátéve,

„a baloldalon kijelölnek egy pályát, amire rákényszerítik a nőket, mi viszont azt mondjuk: mindenki szabadon döntse el, hogy szeretne-e családot, ha pedig inkább karriert épít, azt is megteheti. Megítélésem szerint

ez a szabadság.

Bár azt maga Novák is elismerte, hogy nehéz a kettőt összeegyeztetni.

Arra a kérdésre, hogy módosítják-e a pedofiltörvényt azt mondta, nem. „A gyermekvédelmi törvény kizárólag a kiskorúak védelmére irányul. Ezt sokan tudatosan félremagyarázzák, és azt az értelmezést erőltetik, hogy a felnőttek szexuális életét akarja befolyásolni.

A törvény rögzíti: a szülőknek van kizárólagos joguk arra, hogy a gyermekük szexuális neveléséről határozzanak. Az, hogy ki milyen szellemben neveli a saját gyermekét, egyéni döntés, nem szólhat bele sem az állam, sem a különféle civil szervezetek.”

A teljes interjút itt tudod elolvasni.

Valódi Hírek