Fotóval: Zseniálisan trollkodta szét a Greenpeace Semjénék méregdrága vadászati kiállításának óriásplakátját

A szervezet szerint abszurd, ami Magyarországon zajlik természetvédelem címen.

Egy hatalmas „Vadászati Kiállítás: Lőttek a természetvédelemnek!” feliratot helyeztek a Greenpeace-aktivistái a Vadászati Világkiállítás egyik plakátja elé Budapesten.

Közleményében a környezetvédő szervezet azt írja, az akcióval az aktivisták arra hívják fel a figyelmet, hogy

„miközben a kormány természetvédelmi eseményként hirdeti a kiállítást, a költségvetése sokszorosa annak, mint amennyit egy év alatt az állam a valódi természetvédelemre, például a nemzeti parkok fenntartására költ”.

Fotó: Greenpeace Magyarország

Az aktivisták szerint az Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás névre keresztelt rendezvény

„abszurd szimbóluma annak, hogy mi zajlik ebben az országban természetvédelem címén”.

A Greenpeace szerint a kormány természetvédelemnek próbálja álcázni a vadászati kiállítást, amit még a vadászati szakma egy része sem támogat.

„Közben tíz éve nincs az országnak környezetvédelmi minisztériuma, a természetvédelemmel kapcsolatos teendőket az Agrárminisztériumhoz rendelték, ahol a Greenpeace szerint rendre figyelmen kívül hagyja a természetvédelem érdekeit” – hangsúlyozták.

„A vadászati világkiállításra 17 milliárd forintnyi közpénzünket költötte el a kormány – ennyi legalábbis a hivatalosan kommunikált legutolsó összeg.

Ez több mint 2,5-szer annyi, mint amennyit idén a kormány az összes nemzeti parkunk fenntartására ad.

Ennél abszurdabb szimbóluma nincs is annak, hogy mi zajlik ebben az országban természetvédelem címén.” – mondta Rodics Katalin, a Greenpeace természetvédelmi szakértője.

Rodics Katalin, a Greenpeace természetvédelmi szakértője / Fotó: Greenpeace Magyarország

Megjegyezték, a Greenpeace nincs a szabályozott vadászat ellen, de azt gondolják, hogy a klíma- és ökológiai válság közepén valódi tettekre és nem természetvédelemnek álcázott, milliárdokba kerülő vadászati kiállításra van szükség.

Ahogy azt is kiemelték, 2021-re valójában 12,9 milliárd forintot kapnak a költségvetésből együttesen a nemzeti parkok, ebből vonták le az előírt, 6 milliárd forintnyi kötelező működési bevételt.

Valódi Hírek