Bátor kiállás: Szombathely MSZP-s volt polgármestere csakazértis Czeglédy Csabát támogatja

Annak ellenére, hogy a helyi MSZP központi parancsra kihátrált a DK-s sikerügyvéd mögül.

A Vas megyei nyugat.hu hírportál készített interjút dr. Ipkovich Györggyel, Szombathely korábbi polgármesterével abból az apropóból, hogy a helyben köztiszteletnek örvendő, 31 éve MSZP-tag politikust egy MSZP-Momentum pártalku részeként az utolsó pillanatban visszahívta a képviselő-jelöltségtől a saját pártja.

„Karácsony Gergely azt mondta, hogy szükségesnek látja a visszalépésemet, mert ez illeszkedik az országos folyamatokba. Igazán ez volt a döntő motívum amellett, hogy természetesen betartom a pártfegyelmet.”

– mondja lakonikusan Ipkovich arról, hogy központilag erőltették rá a visszalépést.

„Azt, hogy kit támogatunk Szombathelyen, kit nem, központilag döntötték el. Úgy, hogy ezt a kérdést nem vitatta meg a helyi döntéshozó testület, a megyei elnökség sem. Fentről közölték, hogy kit kell támogatnunk. Nekünk annyi döntésünk volt, hogy tudomásul vesszük-e vagy sem?”

– tette hozzá.

A Vas megyei 03. számú választókerületben visszaléptetett Ipkovich György azt is nyilvánvalóvá tette, hogy a Vas megyei 01. számú választókerületben dr. Czeglédy Csabát, a DK jelöltjét támogatja. Annak ellenére, hogy a pártja itt (szintén egy központi alku részeként) az LMP jelöltjét támogatja.

„Azt a kampányt, és az előzőt, amikor polgármester lettem, kampányfőnökként Czeglédy Csaba vezényelte le. Ő volt az én egyik jobb kezem a kettő közül. Azokat a sikereket, amelyek az én két polgármesteri ciklusomhoz kötődnek, egyedül nem tudtam volna elérni.

A csapatom tagja volt egyébként Nemény András mostani polgármester, Czeglédy Csaba, Németh Kálmán, Feiszt György, Gyebrovszky János, meg a többiek is, és elnézést, akit nem soroltam fel, de az ő eredményes munkájuk hozta az én eredményes polgármesteri tevékenységemet.

Nem beszélve arról, hogy Czeglédy rendkívüli súlyokkal és terhekkel a nyakában kétszer megmérette magát, és a szombathelyiek mindkétszer megválasztották képviselőnek. Ezt én nem tudtam elmondani a jelöltállítási vitában, mert nem volt ilyen vita.”

– méltatta Czeglédyt a volt polgármester.

A teljes interjút >>ITT<< tudod elolvasni, Czeglédy Csaba pedig itt köszönte meg Ipkovich Györgynek a támogatást:


.

Valódi Hírek