Röhejes kamuposztot kapott Deutsch Tamás az Európai Parlamentben, de a Fidesz szerint ez siker, és ők nyertek

A fideszes képviselők kaptak néhány bizottsági helyet azok helyett, amelyeket elvesztettek a Néppártból való kilépéskor.

A Fidesz tizenkét európai parlamenti képviselője visszakapja azokat a szakbizottsági helyeket, amelyeket az európai néppárti képviselőcsoportból történt kilépéskor elvesztettek — jelentették be az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén, amiről az EUrológus számolt be.

A Fidesz EP-delegációja sikerként könyveli el a bejelentés, amelyet a lapnak küldött közleményükben úgy kommentáltak:

„Nagy siker ez a bejelentés. A hónapokon keresztül zajló tárgyalásokon képviselt határozott álláspontunk végre eredménnyel járt: az EP baloldali többségének érdekében álló jogfosztott helyzetünknek vége, és

mi nyertünk.

Minden fideszes képviselőnk újra részt fog venni az EP szakmai munkájában, ismét szakbizottságokban is képviselhetjük a magyar érdekeket!”

A lap felhívja a figyelmet, hogy a képviselők nem ugyanazokba a bizottságokba kerültek vissza, amelyekből annak idején kitették őket. Az Állampolgári Jogi Bel- és Igazságügyi Bizottságba például egyetlen fideszes képviselő sem került be, noha jogállamisági témákat tekintve ez a legfontosabb parlamenti bizottság — figyelmeztet az EUrológus.

Hozzáteszik, hogy mivel a bizottsági elnöki és alelnöki posztokról a pártok döntenek, így ilyen helyekre függetlenként esélyük sem volt bekerülni a fideszeseknek.

Így kaphatta meg Deutsch Tamás

„Az állatok szállítása közbeni védelmével foglalkozó vizsgálóbizottság”

tagságát, noha tavaly decemberig a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság alelnöke volt — egészen addig, amíg egyszerre le nem nácizta és kommunistázta Manfred Webert, így pedig minden tisztségéből visszahívták.

A 12 fideszes EP-képviselő közül nyolc kapott rendes bizottsági tagságot, a többiek csak vizsgálóbizottsági-, vagy különbizottsági tagok lettek.

Így lett Hidvéghi Balázs „Az Európai Unió valamennyi demokratikus folyamatába történő külföldi beavatkozással, többek között a félretájékoztatással foglalkozó különbizottság (INGE)” tagja, Járóka Lívia pedig „A rák elleni küzdelemmel foglalkozó különbizottságba” (BECA) került.

A bizottsági tagságokat >>ITT<< tudod végigböngészni.

Valódi Hírek