Ilyen nincs: Stratégiai tanácsadó lett a csengeri örökösnő sztoriját kérdés nélkül megkajáló Kósa Lajos

Kis magyar abszurd.

Stratégiai tanácsadó lett Kósa Lajos abban a testületben, amely Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének munkáját támogatja majd a jövőben — szúrta ki a Debreceni Egyetem honlapján a Debreciner.

A testület 2021. szeptember 5-én tartotta alakuló ülését, vezetője pedig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter lett.

Hogy a testület pontosan miben lesz majd Kossa György segítségére, azt egyelőre nem tudni, az mindenesetre több mint ironikus, hogy az a Kósa Lajos az egyik stratégiai tanácsadó, akit a csengeri örökösnő olyan könnyedén át tudott verni.

Mint ismert, a vád szerint nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítható „csengeri örökösnő” tavaszi online tárgyalása során azt mondta, nem tartja magát bűnösnek az őt érintő vádakban.

A nő szerint viszont Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő aktívan részt vett a hagyatéki eljárás meggyorsításában, többször elkísérte Svájcba is, ahol ő fizette a politikus hotelszobáját.

P. Mária elmondta, nem ő kereste meg Kósát azzal, hogy segítsen megszerezni a hagyatékát, vagy hogy befektess.

“Ezt ő ajánlotta fel, miután leellenőrizte, hogy valós dologról van szó. Ő ajánlotta fel, hogy mindenben segítséget nyújt, hogy mielőbb hozzájussak, hogy ez a vagyon Magyarországon legyen befektetve, itt legyen használva, ne külföldiek intézzék”

– mondta a csengeri nő, aki arról is beszélt, hogy Kósával ezt követően olyannyira jó kapcsolatot ápoltak, hogy többször járt a csengeri otthonában, illetve ő is járt a képviselő lakásán Debrecenben.

“Mindig elfogadták az ajándékozást, aláírt levélátvételi elismervényt. Tehát ráutaló magatartással elfogadta, sohasem utasított vissza semmit” – vallotta a nő.

Elmondása szerint többször járt Svájcban Kósával, ahol magánbanki vezetőkkel, ügyvédekkel találkoztak. P. Mária vallomásában továbbá azt is állította, hogy 2014-ben Kósa elkérte tőle a bankkártyáját és hagyatéki kártyáját, amelyek azóta is a fideszes országgyűlési képviselőnél vannak.

“Onnantól kezdve nála van a kártyám. A végrendeleti kártyám is nála van. Átadtam neki a CIC bank jogászának emailjeit és papírokat, ezek szintén nála vannak”

– mondta P. Mária, aki vallomásában arra is utalt, hogy Kósa személyesen is vett tőle át pénzt, de általában a sofőrje érkezett érte.

Kósa persze tagadta, hogy az örökösnő fizette volna a svájci hotelszámláit, de sajnos igen hamar lebukott ezzel a hazugsággal.

Na, hát ez az ember lett most

stratégiai tanácsadó.

Valódi Hírek