Most érkezett: Kizárták az előválasztásból a debreceni rektort, Karácsonyék visszavonták a befogadási nyilatkozatot

Azok bántak el vele, akik korábban felkérték az indulásra.

Hétfő délután a közösségi oldalán számolt be róla Fábián István, az MSZP-Párbeszéd korábbi debreceni előválasztási jelöltje, hogy Karácsony Gergely pártja jogi úton kizárta őt az előválasztásból.

Fábián azt a tájékoztatást kapta az előválasztási bizottságtól, hogy

„Az Ön számára adott frakcióbefogadási nyilatkozatot a Párbeszéd társelnöke visszavonta. Az Előválasztás szabályrendszere értelmében a frakcióbefogadási nyilatkozat nem csak a nyilvántartásba vétel feltétele, hanem a jelölti jegyzékben maradásé is.”

Mint ismert: a Debreceni Egyetem volt rektorát az MSZP-Párbeszéd kérte fel, hogy legyen a jelöltjük a körzetben. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke akkor úgy nyilatkozott róla:

„egy független és hiteles szaktekintéllyel garantáljuk, hogy az oktatásban, a kutatásban és az innovációban mindenki a politikától függetlenül dolgozhasson, csak a szakmai szempontok számítsanak.”

Szabó Tímea szerint pedig „Debrecen komoly vezetőt és szaktekintélyt érdemel képviselőként, éppen olyat, amilyen Fábián István.”

Ehhez képest Fábiánt derült égből villámcsapásként érte, hogy több hétnyi munka és kampányolás után egy MSZP-Momentum háttéralku részeként az utolsó pillanatban visszaléptették őt a jelöltségtől.

Fábián az eset után az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy ha kell, függetlenként is elindul az előválasztáson. Karácsonyék most ezt akadályozták meg a frakcióbefogadási nyilatkozat visszavonásával.

Fábián István teljes posztját itt találod:


.

Valódi Hírek