Megsértődött Karácsonyékra az egyetemi rektor, akit felkértek, támogattak, majd visszaléptettek a jelöltségtől

Dr. Fábián Istvánt az utolsó pillanatban hívták vissza.

Váratlanul, az előválasztás előtti utolsó pillanatban kötött választékszűkítő alkut egymással az MSZP-Párbeszéd és a Momentum.

Az öt körzetet érintő üzlet értelmében az MSZP-P három körzetben lépteti vissza a jelöltjét a Momentum javára, míg a Momentum két körzetben az MSZP-P javára, így az előválasztásra jogosult szavazók ennyivel kevesebb jelölt közül választhatják ki a szerintük hiteles ellenzéki kihívót.

Az utolsó pillanatban kötött üzlet egyúttal azt is jelenti, hogy a visszaléptetett jelöltek az elmúlt hetekben fölöslegesen kampányoltak és gyűjtöttek aláírást maguk mellett.

A legnagyobb botrány a pénteken bejelentett visszaléptetésekből eddig Debrecenben látszik kialakulni, ahol a pártalku részeként az MSZP-Párbeszéd központilag visszahívta Dr. Fábián Istvánt, a Debreceni Egyetem volt rektorát, helyette a 26 éves, momentumos Szabó Bencét támogatják.

Dr. Fábián István (balra) és Szabó Bence (jobbra)

Fábián István pénteken délután a közösségi oldalán azt írta:

Kedves Barátaim és Ismerőseim!

Ma közölték velem, hogy a Párbeszéd-MSzP úgy döntött, hogy megvonja tőlem és még néhány másik jelölttől a támogatását, így a parlamenti előválasztáson való indulásom okafogyottá vált. Ennek a döntésnek valódi indokát nem ismerem, megalapozottságát pedig nem kívánom minősíteni.

A kiadott közlemény szerint a legtámogatottabb, legrátermettebb jelöltek kívánják támogatni. Azt gondolom ez rendben van, már ha tudják valahonnan, hogy ki is az.

A közleményben szerepel a következő megállapítás is: „Az előválasztás sikeressége ezért nagyban függ attól, hogy az adott körzetben induló jelöltek mennyire hitelesek…” Ez viszont már erősen sértő, amennyiben azt sugallja, hogy olyan jelöltektől vonják meg a bizalmat, akik számukra nem elég hitelesek.

Lehet egyszerűen csak fogalomzavarban szenvednek, mert nem tudják, hogy a ‘hiteles’ nem a ‘legtámogatottabb’ és a ‘legrátermettebb’ szinonímája.

Itt is szeretném megköszönni mindenkinek azt a támogatást és biztatást, amit az elmúlt hónapokban kaptam.

A magam részéről a döntést tudomásul vettem. Kérem, a mai naptól kezdve mindenki ignorálja a „politikusi” FB oldalamon történt bejegyzéseket.


.

A volt egyetemi rektor a posztja alatt egy kommentben azt is világossá tette, hogy korábban kifejezetten az MSZP-Párbeszéd kérte őt fel az indulásra, ezért érthető módon jogosan sérelmezi, hogy Karácsonyék hülyét csináltak belőle azzal, hogy egy alku részeként az utolsó pillanatban visszahívják.

.

Korábban Karácsony pártja ezzel a plakáttal hirdette, hogy Fábián Istvánt tartják a Fidesz esélyes kihívójának és őt támogatják:

.

A támogatás megvonása azért is meglepő, mert korábban a Párbeszéd honlapján megjelent jellemzésekben Karácsony Gergely azt írta Fábián Istvánról: vele „egy független és hiteles szaktekintéllyel garantáljuk, hogy az oktatásban, a kutatásban és az innovációban mindenki a politikától függetlenül dolgozhasson, csak a szakmai szempontok számítsanak.”

Szabó Tímea, a párt társelnöke pedig úgy nyilatkozott: „Debrecen komoly vezetőt és szaktekintélyt érdemel képviselőként, éppen olyat, amilyen Fábián István.”

Fábián István csalódott posztját az összes kommenttel együtt >>ITT<< tudod elolvasni.

Valódi Hírek