Varga Judit bejelentette: Brüsszel megtámadta Lengyelországot

Nagy a baj.

Varga Judit szerdán este a Facebook-oldalán engedett betekintést egyre szűkülő belső világába.

Az igazságügyi miniszter lidérces látomását változtatás nélkül idézzük:

Brüsszel megtámadta Lengyelországot❗️

❌ Tegnapi döntésével az Európai Bizottság durva támadást intézett Lengyelország ellen, eddig példátlan módon beavatkozva egy szuverén tagállam igazságszolgáltatásába és jogalkotási folyamatába. Az eljárás nemcsak felháborító, hanem teljes mértékben elfogadhatatlan is.

🇵🇱 Varsó jóhiszeműen és a lojális együttműködés jegyében jelezte a Bizottság részére, hogy az Európai Bíróság nyári döntésének megfelelve hatályon kívül szándékozik helyezni a lengyel Legfelső Bíróság Fegyelmi Tanácsának működésével kapcsolatban kifogásolt rendelkezést, azonban a Bizottság a lengyel ígéretet semmibe véve és a lengyel kormány elkötelezettségét alaptalanul kétségbe vonva máris kényszerítő bírság kiszabását kezdeményezte.

😡 Ezzel a botrányos és arrogáns lépéssel a Bizottság egy olyan határt lépett át, amelyet korábban elképzelhetetlennek hittünk.

❗️Teljes mellszélességgel kiállunk Lengyelország mellett és szolidaritást vállalunk lengyel barátainkkal, ezért meg fogjuk vizsgálni a Varsó melletti magyar kiállás lehetőségeit az európai bírósági eljárásokban.

❌ A nemzeti igazságszolgáltatás egyik tagállamban sem válhat a brüsszeli birodalomépítés áldozatává!

A kormány mai ülésén arról döntött, hogy határozatban állunk ki Lengyelország mellett és ítéljük el a nemtelen brüsszeli támadásokat! 🇭🇺


.

Valódi Hírek