Kovács Zoltán bejelentette: Összegyűlt a 10 tonna szarvasagancs a Vadászati Kiállítás gigantikus kapujához

Mindenki megnyugodhat.

Ütemesen, a terveknek megfelelően haladnak az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás előkészületei – mondta az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos Kaposváron kedden.

Kovács Zoltán a szeptember 25-én kezdődő esemény somogyi rendezvényeiről tartott sajtótájékoztatón az MTI szerint kiemelte: befejeződött a Hungexpo 55 milliárd forintos felújítása, készülnek a vizes csarnok akváriumfelületei, elindult a Központi Magyar Kiállítás építése, a magyar erdőgazdaságok, vadásztársaságok felajánlása nyomán

összegyűlt 10 tonnányi hullajtott agancsot pénteken éjjel szállítják a helyszínre.

A kormánybiztos szerint a világkiállítás nagyságrendjéről mindent elmond, hogy a következő több mint két hétben, illetve a kiállítás ideje alatt a központi helyszíneken 4500-5000, de a vidéki helyszíneken is több száz ember dolgozik majd.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Szőke Gábor Miklós szobrász múlt héten mutatta meg, hol tart a gigantikus szarvasagancs-kapu készítésében, amire Semjénék 240 millió forintot költenek.

A videóban az alkotó úgy fogalmazott, az “egy a természettel gondolat megjelenik a szoborban is”, mivel a gímszarvas szája kapu is egyben.

A vadaszativedegylet.hu oldalon azt írják, hogy a hullajtott agancs vadgazdálkodási értéke kilogrammonként 5 ezer forint. Ez a számításaink szerint azt jelenti, hogy nagyjából

50 millió forintba került csak az alapanyag a kapuhoz.

Korábban Kocsis-Olivio Cake, a Párbeszéd Magyarországért politikusa találta meg a Vadászati Világkiállítás büdzséjében, hogy a szarvasagancsos kapura 240 millió forintot költenek Semjénék.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást szeptember 25. és október 14. között lesz Budapesten.

Valódi Hírek