Gyurcsány a Fidesznek: „Nem kell lopni, bűnözni, és akkor nem kell félni az elszámoltatástól sem!”

Őt is megpróbálták száz ügyben elővenni, mégsem sikerült elítélni, mert nem követett el semmit – érvelt a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán osztott meg egy részletet a legfrissebb interjújából, amelyben egy népszerű tévhitet oszlatott el.

Idézzük a DK elnökét:

Riporter: Orbán Viktor egyik fő ígérete volt 2010-ben, hogy Gyurcsányék el lesznek számoltatva, ebből mégsem lett semmi…

Gyurcsány Ferenc: Dehogynem lett semmi, elszámoltattak! Annyi vizsgálat folyt ellenem, hogy csak na. Meggyanúsítottak minden olyan ügyben, amit emlegetni szoktak, mindben volt eljárás. 2006-ról volt eljárás, Sukoróról volt eljárás, költségvetési csalás ügyben volt eljárás, minden ügyben eljárás volt. De kiderült, hogy egyikben sincsen igazuk.

Az elszámoltatás nem azt jelenti, hogy ha bűnös, ha nem, börtönbe dugjuk, hanem hogy jogszerű körülmények között megvizsgáljuk, hogy követett-e el bűnt. Megvizsgálták. Kérem szépen, én ott ültem az ügyészségen gyanúsításon, hozzám egy köbméternyi iratot hoztak iratismertetőben. Úgyhogy volt.

Van egy jótanácsom általában a politikusoknak, akik félnek az elszámoltatástól: nem kell, hölgyeim és uraim, nem kell lopni, bűnözni, és lehet bármilyen kormány, lehet ígérni bármilyen elszámoltatást, nem fog bajod történni.

Ahogy nekem sem történt bajom, és nem azért, mert nem akarták, hanem mert nem követtem el bűnt.


.

Valódi Hírek