ATV: Külön ültette az oltott és oltatlan diákokat a biológiatanár az egyik Tolna megyei iskolában

Az oltott diákoknak jobb jegyet is ígért.

Külön ültette biológia órán az oltott és nem oltott gyerekeket egy tanár a Tolna megyei Tamásiban – erről számolt be az ATV Híradó kedden este.

Az ATV riportja szerint pedagógus azt mondta, nem akarta, hogy az oltás nélküli diákok leköhögjék oltott társaikat. A diákok beszámolója szerint a biológiatanár azt is megígérte,

eggyel jobb jegyet ad azoknak, akik már megkapták a vakcinát.

Az iskola igazgatója, aki egyben az önkormányzat egyik kormánypárti képviselője is, a Híradónak azt mondta, szerinte a felröppent hírekben részigazságok vannak.

„Nem ültetjük szét a gyerekeket. Volt egy kolléga részéről egy ilyen kezdeményezés, ahol kijelentette, hogy az oltottak és az oltatlanok külön ülnek, de ezt még csírájában megakadályoztuk.

De ezt még ő is belátta, hogy ez egy olyan kijelentés volt, ami nem vállalható egy iskolában sem, mert emiatt sem előnyös, sem hátrányos megkülönböztetés nem érhet egy tanulót sem”

– mondta Gasparics László, aki szóbeli figyelmeztetésben részesítette a tanárt.

Az igazgató elmondta, az iskola vezetősége szeretné megnyugtatni a szülőket, hogy ez csak egy rosszul sikerült kijelentés volt, aminek nem lesz további következménye.

Az esetről első kézből értesült a DK képviselője, Tóth Attila is, akinek gyereke a tamási iskolába jár. A politikus a Híradónak elmondta, felháborítónak tartja, hogy ilyesmi előfordulhat Magyarországon.

A teljes riportot itt tudod megnézni.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek