Müller Cecília bejelentette, hogy a negyedik hullám küszöbén vagyunk (+videó)

Szerinte alapvető biológiai ismeretei hiányoznak az embereknek.

Müller Cecília a TV2 Mokka című reggeli magazinjának vendégeként beszélt a koronavírus-járvány közelgő negyedik hullámáról.

„Úgy látjuk, hogy a negyedik hullám küszöbén vagyunk”

– jelentette ki az országos tisztifőorvos.

Mint mondta, Magyarországon már augusztus második hetétől emelkedik a fertőzöttek száma, az emelkedést mindenhol a delta variáns okozza, Magyarországon az esetek több mint 90 százalékáért felelős.

Beszélt arról a surveillance-rendszerről is, ami annyit tesz, hogy a járványügyi szakemberek megfigyelik egy vírus terjedését és lépéseket tesznek. A tisztifőorvos szerint ennek köszönhető, hogy mindig idejekorán reagálni tudnak.

Elmondta, a delta variáns sokkal fertőzőbb az eddig megismert mutációknál.

Fontos még, hogy a delta variánssal fertőzöttek sokkal több vírust ürítenek, így az oltás mellett nagyon fontos a higiénés szabályok betartása

Müller szerint a rengeteg dezinformáció miatt nem mernek egyesek oltakozni.

A tiszti főorvos úgy vélte, hogy az oltóanyagok hatékonyak és biztonságosak, ugyanakkor szerint tovább kel növelni a bizalmat az emberekben, és a szakemberekre is hallgatni kell.

Alapvető biológiai ismeretei hiányoznak az embereknek, amikor olyanokat hallok, hogy beépül a DNS-be az mRNS-vakcina” – mondta Müller, aki az interjú végén arra biztatta a fiatalokat, hogy vegyék fel a HPV-vírus elleni oltást is.

A teljes beszélgetést itt tudod megnézni:

Valódi Hírek