Szétválasztották Borkai Zsolt zsarolási ügyét és az Ördög ügyvédje elleni nyomozást

Ezzel elhárult az akadály, hogy a zsarolók ellen lezárják a nyomozást.

Két külön ügyet csinált a Borkai Zsolt egykori győri polgármestert és barátait megzsaroló emberek, illetve az Ördög ügyvédje elleni nyomozásból a rendőrség – tudta meg a hvg.hu.

Mint ismeretes, a 2019-es önkormányzati választások előtt egy ismeretlen, magát Ördög ügyvédjének nevező blogger videófelvételt tett közzé arról, ahogy az egyébként házas Borkai egy jachton orgiázik ügyvédje és barátja, Rákosfalvy Zoltán, valamint több más férfi és nő társaságában.

A botrány kirobbanása után három nappal Borkai elismerte, hogy ő látható a felvételeken, később azonban kiderült, hogy azokkal már jóval az Ördög ügyvédje által közölt videó megjelenése előtt megzsarolták őt és a jachton tartózkodó társaságot.

A rendőrség az ügyben zsarolás és különleges személyes adattal való visszaélés miatt indított nyomozást az ügyben.

Az viszont már a nyomozás első szakaszában kiderült, hogy a zsarolóknak nincs közük az Ördög ügyvédjéhez,

hiszen míg előbbiek pénz akartak, utóbbi Borkai politikai, közéleti ellehetetlenítését tűzte ki célul.

A rendőrség ezért most különválasztotta a két ügyet, mivel eddig úgy tűnhetett, hogy a videót publikáló Ördög ügyvédje is részt vett a zsarolásban, holott erről nincs szó.

Az Ördög ügyvédje bloggal a rendőrség összefüggésbe hozta Czeglédy Csabát, valamint egy H. Csaba nevű férfit. Őket az eljárásban jelenleg személyes adattal, illetve bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják, arra hivatkozva, hogy reklámozták az Ördög ügyvédje blogot.

A másik ügyben zsarolás és különleges személyes adattal való visszaélés miatt nyomoztak azok ellen, akiknek a felvételek elkészítéséhez és a zsaroláshoz közük lehetett.

Ugyanakkor azzal, hogy a két ügyet összevonták, a zsarolóknak tettek szívességet a hatóságok: mert míg a zsarolási ügyet már feltárták és hamarosan jön a vádemelés, addig az Ördög ügyvédje utáni nyomozás még mindig tart.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek