Középkorú nő lépett oda Dobrev Klárához egy súlyos kérdéssel – A válasz minden ellenzékinek reményt adhat

Hogyan lehet majd kormányozni a Fidesz után?

Csütörtök este a közösségi oldalán osztotta meg a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt az alábbi történetet, melyet váltottatás nélkül idézünk Dobrev Klára Facebook-oldaláról:

Hazafelé tartunk az országjárásról. Ilyenkor van egy kis időm összeszedni a gondolataimat. Átgondolni azokat, amiket mesélnek nekem. Hadd meséljek el nektek egy történetet.

Tegnap délután odalépett hozzám egy középkorú hölgy, Magda, és kétségbeesetten mondta: “Klárikám, én nagyon bízom az ellenzéki győzelemben, de itt lehetetlen lesz kormányozni a Fidesz utáni időkben.”

Láttam Magda szemében azt, amit a legtöbb ellenzékiében. Bízik a győzelemben, de fél attól, hogy mi lesz utána.

Én biztos vagyok benne hogy ellenzéki győzelem lesz jövőre. De bizony nem lesz elég csak győzni. A Sokak Magyarországa boldogulásához azt is tudni kell, hogy mi következik másnap.

Csak felelősségteljesen, kormányzóképesen lehet megoldani az ország problémáit. A jó kormányzáshoz temérdek tapasztalatra, komoly felkészültségre van szükség.

Mert nem kevés feladatunk lesz:

– Le kell bontani a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, hogy Orbán Viktor soha többet ne térhessen vissza

– Vissza kell állítani a kétharmados törvények ellenére a jogállamot és demokráciát, hogy Orbán Viktor soha többet ne térhessen vissza

– Ki kell venni a Fidesz kezéből az Ügyészséget, a bíróságot és a közszolgálati tévét és vissza kell adni a magyar embereknek, hogy Orbán Viktor soha többet ne térhessen vissza

– Véget kell vetni a fideszes urizálásnak, helikopterezésnek, jachtozásnak hogy Orbán Viktor soha többet ne térhessen vissza

– Vissza kell szerezni a fideszes pénzeket, amiket alapítványokba, autópályákba, szemétszállításba mentenek, hogy Orbán Viktor soha többet ne térhessen vissza

Ez még csak a Fidesszel való küzdelem első fejezete. És akkor még nem volt szó az országról; iskoláinkról, kórházainkról, munkahelyeinkről.

De én felkészült vagyok, pontosan tudom, hogyan szolgáltatunk igazságot és hogyan tudjuk létrehozni a Sokak Magyarországát. Ezért mondom mindig: nemcsak győzni kell tudni, hanem kormányozni is!


.

Valódi Hírek