Sírva mesélt Dobrev Klárának a tanárnő az Orbánék által tönkrevágott oktatásról (+videó)

A pedagógus elmesélte: ő gyűjt cipőre és ruhára a gyerekeknek.

„Legtöbbször a fővárosból talán nem is látjuk, hogy kikért kell igazán kormányt váltanunk. Nem látjuk azt a falusi iskolában tanító pedagógust, aki könnyes szemekkel meséli nekem, hogy szívvel-lélekkel dolgozik évtizedek óta, de alig kap elismerést. És, hogy mit kell tennünk ezzel a dühítő helyzettel kormányváltás után?” — ezekkel a sorokkal vezeti fel Dobrev Klára Facebookra feltöltött legújabb videóját.

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje országjárása közben hallgatott meg egy kistelepülésen tanító pedagógust, aki

rettenetes képet festett az oktatásban tapasztalható állapotokról.

A pedagógus elmondta: szerinte a nemzet jövője az oktatásban van, abban, hogy milyen embereket adunk a szakmának, kik kapnak diplomát.

„Nagyon nagyon kérem, ha sikerül, nagyon bízom benne, hogy sikerül. Nekem másfél évem van hátra, nekem már úgymond mindegy. Azoknak a gyerekeknek, akiket tanítok, nem mindegy”

— mondta szinte sírva az asszony, aki elmesélte: annyira nagyon szegény település olyan szegény iskolájában tanít, hogy ő gyűjt cipőt és ruhát a gyerekeknek.

„Úgy, hogy az én kétdiplomás gyerekem külföldön van, és soha nem fog hazajönni”

— mondta.

Dobrev Klára elmondta, hogy a jövő héten fog leülni a pedagógusok képviselőivel, hogy megbeszéljék, mit kell kezdeni ezzel a helyzettel azon kívül, hogy a pedagógusokat meg kell fizetni, különös tekintettel azokra, akik halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket tanítanak.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek