A kétharmad lebontója a DK jelöltjét támogatja Veszprémben

Kész Zoltán elmondta, miért Csonka Balázs tudja megverni a Fideszt a körzetben.

A veszprémi 01. számú választókerületben kiírt időközi választást 2015-ben megnyerő, és ezzel a Fidesz kétharmadát lebontó Kész Zoltán most a közösségi oldalán tette világossá, hogy Csonka Balázst, a DK jelöltját támogatja az ellenzéki előválasztáson.

„Hiszem azt, hogy azok a választók, akik ezt a választást el fogják dönteni, olyan alternatívákat keresnek, amilyen én is voltam 6 éve. Nem régi arcokra, nem levitézlett szereplőkre vágynak. S lehet, hogy meg tudnám nyerni a veszprémi előválasztást, de nem biztos, hogy az állampárt jelöltjét is legyőzném.

Ahogy lehet, hogy a jelenlegi veszprémi felhozatalból ketten az ismertségük miatt esélyesebbnek tűnnek, de azt már megmutatta a történelem, hogy ők képtelenek nyerni, mert nem tudják hozni azt a közeget, akik azt a leheletnyi extra szavazatot jelentik.

S amikor azt kérdezitek, hogy akkor én kit is támogatok, könnyen kitalálhatjátok, hogy azt, aki új. Aki a szakmájában már letett valamit az asztalra, aki idealistaként hisz abban, hogy a képviselőség elnyerése az első lépés a jogállamiság visszaállítására. Az én jelöltem az előválasztáson Csonka Balázs.

Sokat beszélgettünk az elmúlt hetekben. Ami a tisztességességén kívül még mellette szól, hogy nem megosztó személy, ellentétben akár velem is, de a másik jelöltekről nem is beszélve. Hiszem, hogy Balázs meg fogja tudni szólítani a bizonytalanokat, integrálni tudja a szavazókat: mind a bal, mind a jobboldaliakat.

Az előválasztás egy nagyszerű innováció. Lehetőség arra, hogy új arcokat is megismerjünk, s hogy ezek a bátor emberek képviselhessenek majd bennünket jövőre. Veszprémnek élnie kell azzal a lehetőséggel, hogy valódi alternatívája van Csonka Balázs személyében”

– írta egyebek mellett Kész.


.

Valódi Hírek