A kínai észjárásról szóló könyvet ajánl Orbán nyári olvasmányként (+fotó)

Megosztotta a nyári könyvajánlóját.

Orbán Viktor csütörtök reggel „nyári könyvajánló” címen osztott meg a Facebook-oldalán egy fotót, amelyen négy könyvet helyez egymásra.

A miniszterelnök válogatásában az amerikai Ian Douglas által írt Megbetegít-e a modern technológia? című könyvet ajánlja, ebben a szerző azt vizsgálja, hogy a képernyő előtt töltött idő és általában a technológia folyamatos használata milyen hatással van a személyes döntéseinkre és a kapcsolatainkra.

A kínai észjárás című könyvben az Ázsia-kutató Boyé Lafayette De Mente – ahogy azt már a könyv címe is sugallja – az úgynevezett „kínai észjárást”, azaz a hagyományos kínai gondolkodásmódot és annak a kortárs kultúrára gyakorolt hatásait járja körül.

A könyv vitatémákat, kérdéseket, valamint több tucat kulcskifejezést tartalmaz a kínai gondolkodás és viselkedésmód megértéséhez. Illetve ajánlója szerint összefoglalja Kína tradícióit, történelmét és kultúráját és alkalmas oktatási célokra is.

Harmadik könyvként Orbán egy amerikai konzervatív szerző, Rod Dreher Szent Benedek válaszútján című, gyakorlati teológián alapuló kötetét reklámozza.

„Jóllehet a szerző hagyományos keresztény nézőpontból bírálja újkori kultúránkat, üzenete mégis pozitív. A Biblia, Szent Benedek Regulája, az egyháztörténet, a filozófia és a teológia története, valamint a nyugati társadalomtörténet szálaiból képes meggyőző érvelést szőni”

– olvasható a könyv ajánlójában.

A negyedik, Egy év a világ legboldogabb országában – Hogyan éljünk dán módra című könyvet a Marie Claire brit női magazin volt szerkesztője, Helen Russell írta. Ebben a szerző a nyugat-európai országban, elsősorban a Dániában élő emberek életszemléletéről ír.

Valódi Hírek