Galla Miklós tovább harcol a Karinthy-gyűrűért — Most nyílt levelet írt az MTVA-nak

A humorista azt kéri, adják át neki a gyűrűt és engedjék, hogy szerepeljen a közmédia műsoraiban.

Korábban mi is beszámoltunk róla, Galla Miklóst év elején értesítette az MTVA arról, hogy idén ő kapja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó humoristáknak odaítélt elismerést, a Karinthy-gyűrűt. Június elején azonban a humoristát arról értesítették az MTVA-tól, hogy visszavonják tőle a díjat.

Indoklásában a közmédia azt írta, Galla

„közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével”.

A humorista ugyanakkor arról beszélt, értetlenül áll a döntés előtt, amelyre semmi okot nem adott.

Galla most nyílt levelet írt a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójához és az MTVA szakmai kuratóriumához. A levélben azt írta:

„Tisztelt Dobos úr, tisztelt kuratóriumi tagok!

Ezúton kívánom felhívni a figyelmüket, hogy a Karinthy-gyűrű tőlem történő visszavonása teljesen igaztalan, bizonyíthatatlan vádak alapján történt. Semmiféle nyilvános meztelenkedésben nem vettem részt. Egy huszadrangú színészecske gyártott hamis bizonyítékokat ellenem.

A tehetségtelenség bosszúja a tehetség ellen.

A vádaknak semmilyen valóság alapjuk nincs. Rágalmak. Önök ezeket anélkül fogadták el, hogy engem megkérdeztek volna. Az értékrendem teljesen összeegyeztethető bármilyen európai, kulturált és magas művészi színvonalú értékrenddel. A múltam ugyanolyan makulátlan és hófehér, mint a jövőm. Humorista vagyok, színész, zeneszerző, dalszövegíró, színházi rendező és absztrakt festő.

Kérem, adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, és tegyék lehetővé, hogy ismét szerepelhessek a Közmédia rádiós és televíziós műsoraiban. Köszönöm.

Üdvözlettel: Galla Miklós”.

Galla az üggyel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta, közmédiás informátorától megtudta, a Karinthy-gyűrű visszavonásának hátterében az áll, hogy politikai berkekben az az álhír terjed, miszerint csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához. A humorista ezt „teljes fikciónak” nevezte, mondván, semmilyen kommunikációt sem folytatott a főpolgármester mozgalmával.

Később azonban kiderült:

elképzelhető, hogy nem ez, hanem egy színpadi meztelenkedés állhat a háttérben.

Galla ugyanis egy májusi fellépésén színésztársai megdöbbenésére előadás közben elővette a nemi szervét – írja a Telex.

A lap telefonon kereste a humoristát, aki habár nyílt levelében tagadta a meztelenkedést, a lapnak azt mondta, arra hetekkel a gyűrű tervezett átadásának dátuma után került sor, így szerinte nincs rendben, hogy a közmédia arra hivatkozik a visszavonásnál.

„Nem lehet visszavonni a gyűrűt, hogy majd három hét múlva leszek egy műsorban. Nem tudtuk, hogy az MTVA váteszi képességekkel rendelkezik”

– mondta Galla Miklós.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek