DK: Vissza fogjuk állítani az Orbánék által megszégyenített pedagógusok becsületét és a tanári pályához méltó béreket (+videó)

A párt szerint Orbánék szégyene, hogy a mai pályakezdő pedagógusok még a lakhatásukat sem tudják fedezni a fizetésükből.

„Az Eduline összeállítása szerint ma egy pályakezdő pedagógus esélye sincs arra, hogy Budapesten albérletet béreljen. Orbánék Magyarországán csak a felül lévő kevesek kapnak támogatást, a sokak, köztük a pedagógusok nem számíthatnak a kormány támogatására”

– mondta Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese és oktatási szakpolitikusa a szerdai sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, mára eljutottunk oda, hogy a pedagógusok egyre csökkenő fizetéssel és egyre kevesebben dolgoznak a pályán — amelynek következménye az országos pedagógushiány.

A Demokratikus Koalíció szerint

„Orbánék szégyene, hogy ma Magyarországon egy kezdő pedagógusnak esélye sincs arra, hogy egyedül fenntartson egy albérletet, arról nem is beszélve, hogy saját lakást vásároljon”

– mondta Arató.

A DK-s képviselő szerint a pályakezdő pedagógusoknak ma 150 ezer forintos fizetésből kellene kifizetnie az albérletét, holott ez a mai albérletárak mellett lehetetlen. Így nem csoda, hogy egyre kevesebb fiatal választja a pedagóguspályát, hiszen a mai pályakezdő pedagógusbérekből nem lehet megélni

– tette hozzá a DK-s képviselő.

A Fidesz-uralom tíz éve alatt eljutottunk oda, hogy Európa sereghajtóiként egy elszegényedett ország szégyenkező lakóiként eltartjuk a szűk uralkodó elitet, akik közpénzből szedték meg magukat, miközben elképesztő tanárhiány uralkodik az országban, jóformán már senki sem választja a tanítói hivatást.

Mi, európai magyarok a 2022-es választás után visszaadjuk a pedagógusok becsületét, és olyan béreket fogunk biztosítani, ami méltó a tanári pályához!

— szögezte le Arató Gergely.

A teljes tájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek