Leállt több szakrendelés a kisvárdai Szent Damján Kórházban — Gőzerővel keresik az orvosokat

A kórház működését átvette a görög katolikus egyház, ezzel magyarázzák a szünetelést.

Az urológia, bőrgyógyászati és allergológiai szakrendelés leállt a kisvárdai Szent Damján Kórházban – derült ki az ATV Híradó hétfő esti riportjából.

A kórház a szakrendelések szünetelését azzal magyarázza, hogy

mivel az intézmény működését átvette a görög katolikus egyház, így most új működési engedély vált szükségessé, és van olyan szakrendelés, amit egyelőre emiatt szüneteltetni kell.

Az urológia szünetelése miatt, amit most a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jósa András kórház lát el, most vannak olyanok, akiknek akár ötven kilométert is utazniuk kell azért, hogy a katéterüket kicseréljék, ami egyébként nagyjából egy öt perces művelet lenne.

Dr. Hegyi Henrik, a kisvárdai kórház főigazgatója az ATV-nek elmondta, a katétercserét eddig is a nyíregyházi kórház szakorvosai látták el és ezentúl is ők fogják ellátni ezeket a betegeket, ez az ellátásuk ugyanis szünetel.

„A gyermek-tüdőgyógyászati kollégánk betegség miatt nem volt, nem tudta ezt a rendelést vinni, de holnaptól ő újra rendel, bőrgyógyászati kollegát pedig most keresünk”

– mondta dr. Hegyi.

Az intézmény ugyanakkor azt ígérte, folyamatosan azon dolgoznak, hogy visszaálljon a normális szakrendelés a kórházban, és senkinek ne kelljen más városba utazni ellátásért.

Gőzerővel keresik például az orvosokat, mert belőlük is hiány van.

Tóth Viktor, a Jobbik képviselője arról beszélt az ATV-nek, hogy nagy baj van az ellátásban, és nagyon hosszúra duzzadtak a várólisták.

„Ami még működik a kisvárdai kórházban, oda is nagyon nehéz bejutni. Nagyon sok panasz érkezett hozzám, hogy a központi számot fel sem veszik, van aki egy napig próbálkozik. Ha nagy nehezen sikerül időpontot találni, akkor, most hallottam, hogy legutóbb egy ultrahangra harminchat napot kell várni”

– mondta Tóth.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek