Melegellenes szövegekkel szórta tele a Facebookját a Vöröskereszt Veszprém megyei igazgatója

A Vöröskereszt elhatárolódott Baráth Gábor homofób véleményétől.

Több, nyíltan melegellenes bejegyzés is szerepelt a Magyar Vöröskereszt Vas- és Veszprém megyei igazgatójának, Baráth Gábor közösségi oldalán – szúrta ki a Telex.

A lap cikke szerint Baráth Facebook-oldalán két hányós emoji közé szúrt szivárványzászlóval osztotta meg azt a hírt, amely szerint az Egyesült Államokban lehetővé akarják tenni, hogy a férfin és nőn kívül, harmadik nem is bekerülhessen az útlevelekbe.

Egy Hofi Géza idézetet, amelyben az egykori humorista arról beszélt:

„volt, amikor büntették a b*ziságot, aztán már csak ejnye-bejnye volt. Nos, én nem akarom megvárni, amíg kötelezővé teszik”, Baráth azzal kommentálta,

„jól haladunk pedig”.

Egy másik bejegyzésben pedig gratulált egy nagymamának, amiért azt mondta a 7-8 éves unokájának, hogy „már a gyerekekre is megpróbálják ráerőltetni ezt a mocskot”.

Baráth Gábor a 2019-es polgármester-választásokon a Fidesz-KDNP jelöltjeként indult Ajkán, de ellenfele, a Közösen Ajkáért Egyesület színeiben induló Schwartz Béla végül kétszer annyi szavazatot kapott, mint ő. Baráth jelenleg a az ajkai képviselő-testül tagja a Fidesz-KDNP frakció tagjaként.

A Telex kérdésére a Magyar Vöröskereszt azt válaszolta: elhatárolódik a homofób bejegyzésektől, az ugyanis

„Baráth Gábor magánvéleménye, nem a szervezet nézeteit tükrözi”.

Hozzátették azt is, hogy „semmilyen kirekesztő és megkülönböztető álláspontot nem tartanak elfogadhatónak!”

Baráth Gábor azóta eltávolította a bejegyzéseket a Facebook-oldaláról.

(Telex nyomán)

(Kiemelt kép: ajkaiszó.hu)

Valódi Hírek