Teljesen nonszensz, hogy Brüsszel fenyegetné a magyar családok jólétét a távozó holland nagykövet szerint

René van Hell szerint aggályos, hogy a kormány összemosta a pedofilokat a melegekkel.

„Hollandia minden nagykövetsége és külügyi munkatársa számára fontosak az emberi jogok, legyenek bárhol is poszton a világban – és az emberi jogokon belül prioritást élveznek az LMBTQI-jogok.

Ez számomra személy szerint azért is fontos, mert meleg vagyok, és természetesen számomra is értékes egy olyan szervezetnél dolgozni, amely a zászlajára tűzi a saját emberi jogaid védelmét”

– mondta az augusztusban távozó holland nagykövet, René van Hell a Telexnek adott interjújában.

Arra a kérdésre, hogy érintettnek érzi-e magát a Fidesz által pedofilellenesnek nevezett valójában homofób törvény miatt a melegségét nyíltan vállaló nagykövet elmondta, európai polgárként lehet személyes véleménye, diplomataként ugyanakkor a szakmai oldalról nyilatkozik.

Van Hell azt viszont hozzátette,

„ha hirtelen születne egy törvény, ami a szakállas, relatíve fiatal férfi újságírókat érintené, az biztosan felkeltené az ön érdeklődését is.”

A távozó holland nagykövet elmondta, mindenképpen reméli, hogy meg tud oldódni a helyzet, és mint mondta, nem az az aggályos, hogy a Fidesz törvény akar hozni a pedofilok ellen, sokkal inkább az, hogy ezt össze akarja mosni a melegekkel.

„Tapasztalatból tudom, hogy amikor fiatalon kiderül, hogy meleg vagy, akkor sokat segít, ha körülötted az emberek felfogják, hogy ez csak egy másság, és nem valami furcsa, őrült vagy hülye dolog.

Szóval ebben az értelemben, ha a gyerekek kapnak némi felvilágosítást arról, hogy van ilyen, hogy az emberek lehetnek melegek, leszbikusok, transzneműek, heterosze*uálisok vagy asze*uálisok, és hogy ez csak egy változata a minket körülvevő életnek, az azt hiszem, segíthet megérteni egymást”

– fogalmazott a nagykövet, aki szerint a kormánynak arról kelle gondoskodnia, hogy mindenki tiszteletben tartsa az LMBTQI-jogokat, és tennie kell annak érdekében, hogy az LMBTQI-emberek ugyanolyan tiszteletet kapjanak, mint minden más polgár a társadalomban.

„Emiatt káros egy olyan törvény, ami összemossa a pedofíliát az LMBTQI-ügyekkel, és ezzel szorongást hoz a magyar családokba.

Az összes olyan narratíva, ami szerint „Brüsszel” ebben az ügyben a magyar családok jólétét fenyegeti, nem helytálló, egyenesen nonszensz”

– jelentette ki Van Hell, aki arról is beszélt, hogy a magyar közéleti témák a holland sajtóban is rendszeresen figyelmet kapnak.

„Persze Hollandia magyarországi nagyköveteként talán egy kicsit elfogult is vagyok, amikor kinyitom a De Telegraafot, a Volkskrantot vagy az Algemeen Dagbladot, de Magyarország gyakran benne van a hírekben. Ezekben persze megjelennek a nézetkülönbségek is, amelyek néhol politikaiak, néhol meg egy kicsit alapvetőbbek – és igen, ez része a holland közbeszédnek is”

– mondta a nagykövet.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek