A lúgos orvos nem Renner Erikának utalta a 25 millió forintos kártérítést — Újabb eljárás indul ellene

Renner helyett a végrehajtónak küldték a pénzt.

Július 27-én lejárt a határideje annak, hogy Bene Krisztián kifizesse a maró lúggal leöntött áldozatának, Renner Erikának járó 25 millió forintos kártérítést, illetve az ezzel járó perköltségeket. Az összeget a férfi apja utalta el, de nem Renner, hanem a végrehajtók letéti számlájára, ezért újabb eljárás következik – írja a Telex.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, július 7-én a Fővárosi Ítélőtábla hagyta helyben az elsőfokú ítéletet, amely szerint

Bene Krisztiánnak 15 napja lesz arra, hogy 25 millió forintot fizessen Renner Erikának.

A kártérítés mellett a jogerős büntetését töltő férfinak kell állnia a közel 500 ezer forintos perköltséget és a 2 millió forintos fellebbezési illetéket is.

Benének a kifizetést július 27-ig kellett teljesítenie. A Telex ugyanakkor most arról ír, hogy Bene ügyvédje július 13-án érdeklődött Renner jogi képviselőjénél arról, hogy Bene apja a „jogosult” mely számlájára küldhetik egy összegben a kártérítést.

Az ügyvéd habár a kért adatokat megkapta, a pénzt végül mégsem Renner, hanem a végrehajtó bankszámlájára utalták.

Az egyelőre kérdéses, hogy szándékos vagy véletlen malőrről van-e szó.

A végrehajtó szerint ugyanakkor életszerűtlen, hogy az adós közvetlenül a bírósági végrehajtó iroda számlájára utaljon.

Emiatt Renner Erikának most a Fővárosi Törvényszéken kell kérnie a végrehajtási eljárás elrendelését, aminek az átfutása valószínűleg újabb többnapos procedúra lesz.

Mint ismert, 2013-ban Renner Erikát volt barátja, a Budai Irgalmasrendi Kórház akkori igazgatója támadta meg otthonában, és maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét és annak környékét.

A bíróság 2018-ban ítélte 11 év szabadságvesztésre Bene Krisztiánt. 2017-ben Renner Erika kártérítési pert indított támadója ellen, a polgári peres ügyet viszont érdemben csak 2018 decemberében kezdték el tárgyalni.

A kártérítési perben a bíró hét évvel a támadás után azt kérte Renner Erikától, hogy újra vesse alá magát nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatoknak.

A vizsgálatok szerint Renner Erikánál többszöri műtéti beavatkozás és a további kezelések sem tudják visszaállítani a nemi szerv eredeti állapotát.

A szakvélemény szerint Renner az elmúlt években intézményi abúzus áldozata is lett azáltal, hogy az elhúzódó bírósági tárgyalások során főleg férfiak előtt kellett vizeletürítési, menstruációs problémáiról, nemi szervének állapotáról és megváltozott szexuális életéről kellett beszélnie.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek