Véleménycikkben borult ki Varga Judit az Európai Bizottságra: Szerinte a magyar civileket is az EB pénzeli

Egyre nyakatekertebb konteókat gyárt a kormánypárt.

Varga Judit véleménycikket jelentetett meg az EUobserver oldalán, amit a Facebook-oldalán promózott pénteken.

Az angolul írt cikkben szokás szerint a jogállamisági jelentést kifogásolja, amely szerinte nem más, mint

egy politikai zsarolóeszköz

az Európai Bizottság kezében, a magyar kormány pedig aggodalommal figyeli, hogyan politizálódik át a bizottság, amely szerinteük egy olyan üldözést folytat, amelyre nincsen felhatalmazása.

Varga úgy gondolja, hogy az Európai Bizottság régen elfeledte az alapító atyák erkölcsi alapállását, a jogállamiság tekintetében pedig csak fontoskodnak.

Az EB-nek szerinte nem számítanak a törvények és a megállapodások, azokat a nemzeteket pedig, amelyek a szuverenitásban hisznek, megbüntetik.

A második jogállamisági jelentésről Varga Juditnak az a véleménye, hogy az egy politikai célból írt dokumentum, amely kettős mércén és alaptalan kritikákon nyugszik, továbbá nélkülözi a tényeket.

A motiváció nyilvánvaló Varga szerint: úgy véli, az EB azért támadja Magyarországot, mert ők meg akarják védeni a gyerekeket és a családokat, és nem kívánják beengedni az óvodákba és iskolákba az LMBTQ-lobbit, mint ahogy azt

„bizonyos érdekcsoportok elvárnák”.

A második jogállamisági jelentés szerinte hemzseg az abszurd hibáktól, és kizárólag külföldről (vagy pont az az EB által) finanszírozott civil szervezetek véleményét veszi alapul, ezért Varga úgy gondolja, hogy nem is képezheti további tárgyalás vagy eljárás alapját.

 

Valódi Hírek