Tamás Gáspár Miklós szerint inkább maradjon a Fidesz, ha a Jobbikkal kell összefogni a leváltásáért

Kilátás az elefántcsonttoronyból.

A Mérce.hu-n hétfőn megjelent cikkében hangol a teljes ellenzéki összefogás ellen Tamás Gáspár Miklós.

A nyolcvanas években hevesen liberális, majd a kilencvenes években hevesen konzervatív, végül az elmúlt években ugyanolyan hevesen szélsőbalos-marxista megmondóember cikkében a következetlensége miatt ostorozza az ellenzéket.

A Fidesszel szemben álló pártok ugyanis 10 évnyi vergődés után sikeresen elsajátították az általános iskola 2. osztályos matematikát, és rájöttek, hogy ha szétforgácsolva maradnak az antiorbánista erők, akkor az idők végezetéig a nyakunkon maradhat a Fidesz, ellenben ha összefognak és egy az egy ellen állnak fel, szemétre dobhatják a Fideszt.

A felismerést tett követte, és – láss csodát – a 2019-es önkormányzati választásokon a teljes ellenzéki összefogásnak köszönhetően Magyarország 5 legnagyobb városából 4-ben ellenzéki győzelem született.

Nem rakétatudomány ez: összeadva épp egy hajszállal többen vannak a Fidesz-maffia távozását, mint a maradását óhajtó választók, ezért – mint a mesében – a hatalmas répa kihúzásához az utolsó kisegérre is szükség van.

Tamás Gáspár azonban inkább távolmaradásra buzdítja a baloldaliakat a 2022-es választástól és (mintha csak 2007-2008-at írnánk) „neonáciknak, újfasisztáknak” nevezi a jobbikosokat, nem hagyva magát zavartatni az elmúlt évtized folyamataitól, melyek során a Fidesz kitáncolt szélsőjobbra, a Jobbik pedig behúzódott középre. Pedig ha valakinek, neki igazán tudnia kellenne, milyen az, amikor valaki átértékeli a korábbi nézeteit és irányt vált.

A Jobbik kettészakadt, a vadak a Toroczkai-branccsal tartottak, akik pedig a 2021-es Jobbikot alkotják, már nem valószínű, hogy zsidótörvényeket akarnának.

„Nem biztos, hogy nekünk, baloldaliaknak részt kell-e vennünk a 2022-i választásokon, ha a dolgok úgy mennek tovább, ahogy mennek. (…)

Remélem, nem kell rávennem olvasóimat, hogy poszt- és neofasisztákra ne szavazzanak. Azt hiszem, ez magától értetődik.”

– írja Tamás Gáspár Miklós, akinek jó egészséget kívánunk, és azt, hogy szándékai ellenére érje meg a Fidesz összellenzéki leváltását 2022-ben.

 

Valódi Hírek