Tüntetnek az egészségügyi dolgozók a Hősök terén: Ezrek gyűltek össze

Az új szolgálati jogviszony ellen demonstrálnak.

Beszámoltunk arról, hogy a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) július 31-re tüntetést szervezett a Hősök terére, mivel az egészségügyi szakdolgozók másfél évig tartó megfeszített, emberfeletti munkája után mindössze tíz nap szabadsággal szúrja ki a szemüket a kormány.

A Kamara azután döntött a demonstráció mellett, hogy egy országos felmérés 9421 kitöltőjének 77,8 százaléka felhatalmazta őket erre.

Később a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is bejelentette, hogy csatlakozik a tüntetéshez.

Az egészségügyi dolgozók az új szolgálati jogviszony miatt is tüntetnek, ami az ápolókra az eddigieknél is több terhet rótt, a mellettük dolgozó orvosok viszont béremelést kaptak.

A 24.hu beszámolója szerint nem sokkal 10 óra előtt a Hősök terének körülbelül a fele telt meg, a megjelent tömeget a lap

2-3 ezerre saccolta.

A fotók tanúsága szerint a legtöbben fehér pólóban vagy ingben jelentek meg.

Elsőként Balogh Zoltán, a szakdolgozói kamara elnöke szólalt fel, azt mondta: már jóval korábban össze kellett volna gyűlniük tüntetni, csak akkor erre a járvány miatt még nem volt lehetőség.

Hangsúlyozta, hogy az új szolgálati jogviszony miatt távozott 3000 egészségügyi dolgozó hatalmas veszteség az egészségügynek.

(kiemelt kép: 168 óra)

 

Valódi Hírek