Bejelentették: A tanárok is csatlakoznak az egészségügyi dolgozók gigatüntetéséhez július 31-én

Ők is kiállnak az egészségügyi dolgozók mellett.

„Az egészségügyben dolgozók tömegeit sodorta kilátástalan helyzetbe a kormány. Mi, oktatásban dolgozók elmegyünk, és kiállunk értük július 31-én, Budapesten, a Hősök terén!”

– közölte a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége (PDSZ).

Felhívásában a PDSZ azt írta, az egészségügyi dolgozók ellehetetlenítése felmérhetetlen károkat okoz nem csak az érintetteknek, családjaiknak, de az egész magyar társadalomnak, ezért lapvető társadalmi érdekének tartják, hogy kiálljanak mellettük.

„Csak úgy érhetünk el eredményeket, ha összefogunk, ha kiállunk egymásért, egymás jogaiért”

– fogalmazott a szakszervezet, hozzátéve, a július 31-i tüntetésen a pedagógusok közös zászló mögött gyülekeznek majd.

Beszámoltunk róla, hogy a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) azért szervez július 31-re tüntetést a Hősök terére, mert az egészségügyi szakdolgozók másfél évig tartó megfeszített, emberfeletti munkája után mindössze tíz nap szabadsággal szúrja ki a szemüket a kormány.

A Kamara azután döntött a demonstráció mellett, hogy egy országos felmérés 9421 kitöltőjének 77,8 százaléka felhatalmazta őket erre.

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában vasárnap arról beszélt, úgy érzik, a kormány visszaél a pedagógusok hivatástudatával, türelmével, már nagyon a végét járja a pedagógustársadalom, és — mint fogalmazott — “csak egy szikra kell.

A PSZ elnök szerint készek arra, hogy amennyiben a pedagógusok ezt várják el tőlük, el fogják indítani a sztrájk folyamatát.

 

Valódi Hírek