DK: Megint szembe megy a kormány a szakértőkkel, amikor a Sinopharmot ajánlgatja harmadik oltásnak (+videó)

Semmiből nem tanulnak.

A kormány semmit nem tanult a kínai vakcina kudarcából, ezért ajánlgatják továbbra is a kínai oltást — mondta Barkóczi Balázs a Demokratikus Koalíció online sajtótájékoztatóján szerdán.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az RTL Klub Híradója szerzett meg egy táblázatot kedden, amelyből kiderül, milyen oltások kombinációit javasolja a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendje a harmadik oltásokhoz.

A kínai vakcinát az összes más típusú vakcina után javasolják harmadik oltásként.

„Tudjuk, hogy a harmadik oltás azért lett sürgős a kormánynak, mert kiderült, hogy a Fidesz által favorizált kínai vakcina

nem elég hatásos”

— mondta Barkóczi, aki hangsúlyozta: a kormány már akkor is szembement a szakemberek javaslataival, amikor úgy oltott be időseket Sinopharmmal, hogy azt még maga a gyártó sem javasolta. A kínai oltóanyag gyártója ugyanis elismerte, hogy 60 év fölöttieken nem tesztelték a szérumot.

A kormány tehát megint szembemegy a szakértőkkel, amikor azt javasolja, hogy Pfizer után vegyenek fel Sinopharmot az emberek harmadik oltásként: a szakemberek szerint ugyanis erről semmilyen kutatás nem készült, ezért nem is szabad ilyet tenni, emelte ki a politikus.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány

semmit nem tanult

a kínai vakcina kudarcából, ezért ajánlgatják továbbra is a kínai oltást.

„Nem elég, hogy a Sinopharmot kapott idősek harmada-negyede nem rendelkezik megfelelő védettséggel, a kormány most azt kockáztatja, hogy azok se legyenek védettek, akik eddig hatásos vakcinát kaptak”

— fogalmazott.

A DK azt követeli, hogy a kormány vonja vissza a felelőtlen, és a szakértők által sem támogatott ajánlást.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek