„Ez a diktatúrák világa” — Keményen beleszállt a DK Orbánba a legújabb aljas húzása miatt

A magyar diktátornak már rég nincsenek gátlásai.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor rendelettel akadályozta meg a légiforgalmi irányítók tervezett sztrájkját kedden.

A rendeletek apropóját a Magyar Nemzetben hétfőn megjelent cikk adja, amely szerint munkabeszüntetésre készült a Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete. A lap arról írt, hogy

a Hungaro Control és a légiforgalmisokat tömörítő szakszervezet nem tudott megegyezni a béremelések mértékéről,

ezért tárgyalások kezdődtek a sztrájkról a munkavállalókkal. A szakszervezet ugyanis kevesellte az ígért 15 százalékos emelést.

A Demokratikus Koalíció közleményben reagált a felháborító eljárásra.

A párt szerint „a magyar diktátornak már rég nincsenek gátlásai”. A közleményt jegyző Nemes Gábor felhívta a figyelmet, mennyire rekord gyorsaságú volt a sztrájk ellehetetlenítése:

„A Magyar Közlönyben extra gyorsasággal megjelent Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával egy friss rendelet „a veszélyhelyzet során a légiközlekedés biztonságának megőrzése és a COVID-elleni védekezéshez elengedhetetlen eszközök zökkenőmentes szállítása érdekében szükséges intézkedésekről”, amely betiltott bármiféle sztrájkot.”

Hangsúlyozza, hogy a miniszterelnök

nem tárgyal,

ahogy az európai politikai és munkaügyi kultúra ezt megkövetelné, hanem azonnal megaláz embereket, és betilt.

A DK szerint ez egy újabb lépés a jogállam maradékainak felszámolására.

„Ez a módszer a diktatúrák világa akkor is, ha a diktátor vészhelyzetre hivatkozik, miközben meg sem hallgatja a légiforgalmi irányítók kérését, érveit.

Aki nem képes tárgyalni a magyar munkavállalók bármilyen csoportjával, ne csodálkozzon, ha egyre többen mondanak fel, és újabb és újabb ágazatok működése kerül veszélybe.”

— zárul a közlemény.

Valódi Hírek