Pofátlan cinizmus: A Tiborcz-fiú könyvet ír az általa megszerzett értékes palotáról

A téma szakértője mellett Orbán vejének neve is ott lesz az Adria-palotáról szóló köteten.

Orbán Viktor veje, Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Group 2019 elején vásárolta meg a Szabadság térre néző Adria-palotát.

A 24.hu cikke szerint a patinás épületet egykor a Fiumében született Adria Magyar Királyi Tengerhajózási Részvénytársaság építtette. A Meinig Artúr tervei szerint 1902-re elkészült épület a kommunista hatalomátvétel után többek között a Magyar Partizán Szövetségnek, illetve a Heim Pál Gyermekkórház Fogszabályzási Osztályának is otthont adott.

Adria-palota / Fotó: pestbuda.hu

A rendszerváltást követően pedig irodisták, fogorvosoknak adott otthont, illetve filmforgatások helyszíneként is szolgált.

Néhány lakást leszámítva az épület 2019-ben került Tiborcz István cégének tulajdonába

azzal a céllal, hogy földszintjén üzlethelyiségeket, a felsőbb szinteken pedig lakásokat és irodákat alakítsanak ki.

A 24.hu szerint a járvány miatt rászoruló mikro-, kis- és középvállalkozásokkedvezményes állami hiteleknek köszönhetően a tervek szerint hamarosan a felújítás még idén befejeződik. A beruházó pedig Hazának használj! – Az Adria-palota története címmel 230 oldalas, kétnyelvű kötetet ad ki a palotáról.

A kötet társszerzője pedig

a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyetteseként működő Dr. Zsigmond Gábor mellett nem más, mint Orbán Ráhel férje, Tiborcz István.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek