Baj van: Felfoghatatlan összegekkel tartoznak a kórházak — A kormányt ez egyáltalán nem érdekli

A fülük botját sem mozdítják.

Már nyolc-kilenc hónapja nem fizetnek az orvostechnikai eszközök beszállítóinak a kórházak — írta meg a Magyar Államkincstár (MÁK) legfrissebb adatai alapján a Vg.hu.

A lap arról ír, hogy június végén a kórházak adóssága 41,5 milliárd forint volt, félmilliárddal kevesebb, mint május végén. Áprilisról májusra viszont csaknem

9 milliárd forinttal nőtt

a kifizetetlen számlák összege. Rásky László a kórházak beszállítóit képviselő Orvostechnikai Szövetség(OSZ) főtitkára úgy nyilatkozott a lapnak: már nyolc-kilenc hónapja nem fizetnek a kórházak a beszállítóiknak, de még csak nem is „csepegtetnek”, azaz gyakorlatilag semmit nem fizetnek ezeknek a vállalkozásoknak.

Rásky elmondta: arról sincs információjuk, hogy a kormány foglalkozna ezekkel az adósságokkal, hozzátéve, hogy nyár végén, legkésőbb ősz elején szükség lenne a konszolidációra.

A MÁK adatai szerint a 41,5 milliárd forintból az állammal szemben fennálló tartozás összege 0,3 milliárd forint, míg a szállítóknak és szolgáltatóknak 41,2 milliárd forinttal tartozik összesen

294 intézmény.

 

Valódi Hírek