Üzent a kormány: Ha nem lesz EU-s pénz, akkor a költségvetésből finanszírozzák a projektjeiket

Így is-úgy is az lesz, amit akarnak.

Egyértelműen a gyermekvédelmi törvény miatt húzódik a magyar helyreállítási terv elfogadása, ideológiailag vezérelt politikai támadásokkal lassítják a terv elfogadását — üzente a Miniszterelnökségi Sajtóiroda az ATV Híradójának a helyreállítási terv visszadobásával kapcsolatban.

(A jogállamisági jelentésben nem a Fidesz által gyermekvédelminek nevezett melegellenes törvényt kifogásolták, hiszen amiatt már indult két kötelezettségszegési eljárás. A jogállamisági jelentés ezzel szemben azt kéri számon a kormányon, hogy az igazságszolgáltatás és a sajtó nem független, illetve semmi garancia nincs a korrupciós esetek kivizsgálására.

Az Európai Bizottság nem a melegellenes törvény visszavonását, hanem igazságügyi reformot és az OLAF által gyanúsnak tartott korrupciós ügyek kivizsgálását támasztotta a helyreállítási terv elfogadásának feltételéül — a szerk.)

A sajtóiroda azt írta, elfogadhatatlannak tartják, hogy bármilyen jogvitát összekössenek a magyaroknak járó pénzek kifizetésével.

„A helyreállítás azonban nem várhat, ezért a programokat akkor is megindítjuk, ha az uniós pénz nem áll még rendelkezésre, megvalósításukat addig

a költségvetésből finanszírozzuk”

— hangsúlyozták.

Úgy vélik, a Bizottságnak a magyar tervekkel kapcsolatban semmilyen gazdasági, szakmai problémája nem volt, a tárgyalások közel voltak a lezáráshoz. A gyermekvédelminek csúfolt melegellenes törvény elfogadását követően azonban „abszurd követelésekkel álltak elő”.

 

Valódi Hírek