Orbitális botrány: Marihuánát termesztett a Fidelitas alelnöke, a rendőrség rajtakapta

Igazi keresztény!

Kedden este közlemény került ki a police.hu-ra, amelyben a rendőrség hírt adott egy hódmezővásárhelyi drogügyről. A rendőrség helyszínelés után megállapította, hogy

egy házaspár és egy 27 éves férfi 350 tő, még fejlődési szakaszban lévő kannabiszt termesztett.

A leírás szerint a bűncselekmény elkövetői egy tanyán termesztették a pszichoaktív hatású növényt. A közleményből az is kiderült, hogy a rendőrök július 8-án a növények mellett leszüretelt és kiadagolt kábítószert is találtak. A rendőrség által közzétett hírből azonban nem derül ki, hogy kik voltak az elkövetők.

A hatóság az érintetteket kábítószer-birtoklás miatt hallgatta ki, azonban nem kezdeményezte letartóztatásukat, ellenben szabadlábon védekezhetnek. A Telex információi szerint

az ügy 27 éves érintettje a hódmezővásárhelyi Fidelitas alelnöke.

A portál kérdésére a helyi szervezet úgy reagált, hogy „a Fidelitas alapszabálya és belső szabályzata szerint, ha valaki bűncselekményt követ el és bűnössége beigazolódik, az a szervezetből való azonnali kizárással jár, egyebekben az Etikai Bizottság jogosult dönteni„. Leírták, hogy a törvények betartása mindenkire kötelező, különösen a közéleti szereplőkre.

A Fidelitas helyi elnöke, Kotormán Viktor nem válaszolt a Telex kérdéseire, azzal az indokkal, hogy nem tartózkodik otthon. Az ügyben érintett alelnököt a portál nem érte el.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában megerősítette, hogy a kormánypárt helyi ifjúsági szervezetének alelnöke az érintett. A városvezető szerint az ügynek „messzemenő következményekkel” kell járnia.

(Telex/police.hu)

Valódi Hírek