Majdnem rátörték az ajtót egy l€szbikus párra és gyermekükre, mert szivárványzászló volt az erkélyükön

Itt tartunk.

Egy civil interneten terjedő bejegyzését osztotta meg a Budapest Eye nevű, fővárosi témákkal foglalkozó Facebook-oldal. A poszt tanúsága szerint egy meleg párra rá akarták törni az ajtót, mert szivárványzászlót raktak ki az erkélyükre.

M. Tamás eredeti bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Sziasztok srácok-lányok!🌈 Egy nagyon fontos dologgal kapcsolatban írok most nektek!🙏🏻Nemrégiben több helyen is láttuk a lakótársaimmal, hogy megjelentek a házak ablakaiban, erkélyein kirakva az Lgbtq zászlók különböző formában, méretben, milyenségben.

Úgy döntöttünk, hogy mi is vásárolunk egyet és kirakjuk az erkélyünk utcafrontra néző rácsaira (ahogyan azt a képen is láthatjátok.)
A tegnapi nap folyamán (2021.07.13.-án) az egyik lakótársam a párjával és annak 2 éves pici fiával tartózkodott az albérletünkben amikor este 11 óra körül

ütni-verni és rugdosni kezdte a bejárati ajtót 3 felnőtt férfi majd a zárat kezdték bütykölni annak reményében, hogy bejuthatnak az ingatlanba.

Ekkorra már az otthon tartózkodó lakótársam riasztotta a rendőrséget akik pár perc alatt a helyszínre is érkeztek, azonban közben az elkövetők elhajtottak a furgonukkal a helyszínről. A rendőrség nagyon emberségesen és szakszerűen járt el a kintlétük során, illetve a vizsgálódásaik után a saját testi épségünk megőrzése valamint

a későbbi hasonló betolakodási szándékok elkerülése érdekében azt javasolták, hogy szedjük le a zászlónkat az erkélyről.

Mint utólag kiderült, a bejárati ajtónkra Lgbtq ellenes matricákat ragasztottak az elkövetők miközben próbáltak bejutni, valamint a lépcsőházunkban is matricákat helyeztek el. Hála égnek a történet balesetmentesen végződött, senkinek nem esett baja.

Azért osztjuk meg veletek az esetünket, hogy felhívjuk első sorban minden hozzánk hasonló lgbtq sorstársunk figyelmét (akinél valamilyen formában kint van a zászló vagy bármi egyéb ami a nemi identitásukra/sz*xuális orienctációjukra utal), hogy nagyon vigyázzatok magatokra és gondoljátok meg kétszer, hogy kinek nyittok ajtót főleg az esti órákban.

Félelmetes belegondolni, hogy az emberre a saját lakásában akarnak rátörni főleg úgy, hogy egy pici gyermek is tartózkodik az otthon lévők közt. Hálát adok az égnek, hogy nem jutottak be hozzánk,

elképzelni sem tudom, hogy hogyan folytatódott volna a történet ha nem fog ki rajtuk a bejárati ajtónk.

Kérünk titeket, hogy bátran és azonnal hívjatok rendőrt ha nálatok is hasonló eset történik és nem érzitek biztonságban magatokat az otthonaitokban! Nálunk nagyon normálisak voltak a kiérkező rendőrök, hálásak vagyunk a gyors és mérhetetlenül emberséges közbenjárásukért!

Nem utolsó sorban pedig nyilván végtelenül csalódottak vagyunk, hogy bár semelyikünknek nem esett baja, mégis úgy ér véget a sztori, hogy nekünk kell meghunyászkodnunk,

nekünk kell eltávolítanunk valamit az otthonunkból csak mert az néhány idegennek nem tetszik.

Még mindig ott tartunk, hogy ellehetetlenítenek az alapvető emberi jogainkban és még mindig mi vagyunk azok akiknek óvakodni kell, akiknek kétszer meg kell gondolniuk, hogy mit engednek meg maguknak a saját otthonukban.

Elgondolkodtató eset szerintem, azonban hiszem, hogy nem nyerhetnek azok akik így próbálják az akaratukat érvényesíteni és hamarosan mi is kiheverjük a történteket és újra engedjük majd lobogni a zászlónkat! Nem hagyhatjuk megfélemlíteni magunkat, nem engedhetjük meg nekik hogy elérjék azt ami a céljuk ezzel az egésszel!

Legyetek körültekintőek és bátrak!🌈❤️ Köszönjük ha elolvastátok az írásunkat, nyugodtan keressetek bizalommal ha tudunk bármiben segíteni, valamint nagyon vigyázzatok magatokra és a szeretteitekre!🙏🏻❤️

(Budapest Eye/Facebook)

(Címlapfotó: Budapest Eye/Facebook)

Valódi Hírek