„Álljak a Parlament elé, és üvöltsek?” — Ezrek osztják a költőnő döbbenetes erejű sorait a magyar közállapotokról

Keressünk másik hazát?

Kiss Judit Ágnes költő Facebook-on közzétett sorai tarolták le a közösségi oldalt az elmúlt napokban.

A költő bejegyzését rengetegen osztották meg, és mivel sorait mi magunk is „osztjuk”, így azokat változtatás nélkül közöljük:

„Rettenetes állapotok uralkodnak az országban. A gyerekpornót rejtegető nagykövet olcsóbban megússza, mint aki fát lopott. Vádat emelnek az anya ellen, akinek elgázolták a gyerekét.

Bezárják a bántalmazója ellen önvédelemből fellépő nőt.

A Parlament elnöke milliókra bünteti a demokratikus jogával élni kívánó ellenzéki képviselőket. Megbírságolnak egy könyvesboltot, mert beteszi a gyerekkönyvek közé a szivárványcsaládról szólót.

Gyerekeket hagynak az intézményi rendszerben inkább, minthogy azonos nemű szülők neveljék őket.

A minielnök a megmaradt három darab független lappal fotózkodik, hogy a sajtószabadságot bizonygassa.

Egy bűnelkövető — ha celeb — arra hivatkozhat, hogy rosszul érezné magát a börtönben.

Fogalmatlan kölykök lekaszálnak egy méhlegelőt, majd cserepes növényt hagynak negyven fokban az aszfalton. Egy biciklista belehal a a gondozatlan bicikliúton tekerésben, egy másikat meg akarnak büntetni, mert elesett rajta.

A tanárhiány ellen kitalálják a gyorstalpaló tanárképzést. Megpróbálják rajtakapni az orvost, hogy pénzért kiállítja-e a táppénzes papírt.

Hetente megöl egy nőt a partnere.

Minden második családban verik a gyereket.

Meleg férfiakat vernek meg az utcán, és a kormányközeli lap boldogan megírja, hogy cigányok voltak. Emberek ezrei élnek a közkutakról hozott vízen.

Mit csináljak? Álljak ki a Parlament elé, és üvöltsek? Bújjak be egy sarokba, és zokogjak magzatpózban? Dugjam homokba a fejem, és olvassak klasszikusokat? Műveljem kertemet?

Keressek másik hazát?”

(kiemelt kép: Pagony webbolt)

Valódi Hírek