Most derült ki: Törvénysértő módon hallgatták ki Fekete-Győr Andrást

Megszüntették a #FreeNavalny felirat felfestése miatt indított eljárást.

Törvénysértő módon hallgatták ki Fekete-Győr Andrást, a Momentum miniszterelnök-jelöltjét a #FreeNavalny felirat felfestése miatt – derült párt szerdán kiadott közleményéből.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Készenléti Rendőrség június 15-én hallgatta ki Fekete-Győrt, mert áprilisban Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselőkkel felfújták a Külgazdasági- és Külügyminisztérium elé a FREENAVALNY feliratot.

A három ellenzéki politikus az akcióval arra szólította fel a magyar kormányt, hogy álljon ki Alekszej Navalnij mellett, amiért az oroszok börtönbe csukták és nem biztosítottak számára megfelelő orvosi kezelést.

Az ügy miatt a képviselőket rongálás vádjával idézték be a rendőrségre.

Fekete-Győr András most a Budapesti Közérdekvédelmi Ügyészségtől kapott levelet, amelyből kiderült, hogy az első meghallgatásán elmondott érvelése alapján helyt adtak a panaszának, megszüntették az eljárást.

Emellett kimondták, hogy

„az eljárás alá vont személykénti meghallgatásra törvénysértő módon került sor.”

A jelentés megállapította azt is, hogy

a lemosható festékkel készítette felirat semmilyen kárt nem okozott a járdában, és a „helyreállítási költség” jelen ügyben nem értelmezhető.

A határozat ellen nincs helye jogorvoslatnak.

„Az eljárás megszüntetése a lényegen sajnos nem változtat: Orbán Viktor olyan rendszert épített ki, amelyben Szijjártó jachtozásának, Rogánék földvásárlásának, az Orbán-család gazdagodásának semmilyen következménye nincs – miközben a véleményt nyilvánító ellenzéki képviselőket minden lehetséges eszközzel vegzálják”

– írta a jelentéssel kapcsolatban Fekete-Győr a Facebook-oldalán.

Valódi Hírek