Rúzsa Magdi letörölte a Szijjártóval közös fotóját, mert rommá oltották a csalódott rajongók

Sokan annyira felháborodtak, hogy nem maradhatott kint a kép.

Szombaton este Keszthelyen járt Szijjártó Péter külügyminiszter. Nem is akármilyen apropóból: részt vett a népszerű énekesnő, Rúzsa Magdi koncertjén, ezt követően pedig közös képet is készítettek.

A fotót a külügyminiszter megosztotta Facebook-oldalán is. Az első képen a koncert közönségét mutató fotó látható, amelyen a rajongók „Jó újra veletek!” feliratú transzparenseket tartanak a kezükben. A második képen Szijjártó „hétköznapi” öltözetben, egy Armani pólóban látható Magdi mellett.

A külügyminiszterrel készült kép az énekesnő oldalára is kikerült, azonban nem sokáig maradt ott. Az esetet Molnár Tibor, a keszthelyi választókerület Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben induló előválasztási jelöltje szúrta ki.

A keszthelyi önkormányzati képviselő szerint a bejegyzés annyira megosztó lett, hogy végül az adminok törölhették azt, látva, mekkora felháborodást és csalódást okozott sokak számára a közös kép. A képviselőjelölt bejegyzésében arról is írt, miért tartja visszatetszőnek a külügyminiszter és az énekesnő fotóját.

De miért is baj az, ha egy előadóművész egy politikussal fotózkodik? A világ civilizáltabb részén, a működő demokráciákban ez természetes. Például egy amerikai elnökválasztási kampányban Bon Jovi-szintű előadók állnak ki egyik vagy másik jelölt kellett, Elvis Presleyt pedig még Nixon elnök is fogadta a Fehér Házban annak idején.

Nálunk azonban meglehetősen rossz üzenete van annak, ha egy popsztár a mindent IS leuraló fasiszta rezsim egyik reklámarcával, a nyugati diplomácia porcelánboltjában elefántként törő-zúzó, keleti diktátorokkal viszont bensőségesen boltoló NER-csúcsminiszterrel pózol, még ha mérő jóindulatból is teszi ezt. Ez ugyanis állásfoglalás.

Azt a hamis képet erősíti, hogy minden rendben van az országban, az alattvalók csak békésen csápoljanak egyébként színvonalas popdalokra, a közélettel kapcsolatos kritikát pedig felejtsék el. A mindenható kormány olykor yachtozgató, kisportolt és elegàns képviselője pedig irritálóan hozza a sikeres, már-már tökéletes NER-kádert.

Kár volt ezért a képért, Magdi! De egy haszna talán van: megmutatta, hogy az istenadta nép átlát a szitán, és csömöre van az Orbán-rezsim influencereinek nyomulásától” — írta Facebook-oldalán az ellenzéki politikus.

Molnár Tibor bejegyzését itt tudod elolvasni:

(Szijjártó Péter/Molnár Tibor/Facebook)

Valódi Hírek