„Ásóval kell agyoncsapni a férgeket” — Fékevesztett gyűlöletcunami a székesfehérvári bíró Facebook-oldala

„Független bíróság.”

Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet közösségi oldalán szombaton arra, hogy dr. Mórocz György nyomozati bíró mit gondol a közösségimédia-használatról, az intelligens véleménynyilvánításról és a bírók Etikai Kódexéről.

A bíró ugyanis pártpolitikai tartalmakkal szórja tele saját profilját, noha a bírói jogállási törvény tiltja az ilyesmit.

Ha mindez nem lenne elég, mindezt olyan alpári és bárdolatlan stílusban teszi, ami teljes mértékben vállalhatatlan.

A kínai vakcinával szemben fenntartásokat megfogalmazó baloldalról például ezt írja Mórocz:

„Férgek… Ásóval agyoncsapni a kártékonyokat, mint a gazt a kertben, gyökerestől ki kell irtani.”

Hadházy posztjában megtalálható a többi gyöngyszem is:

„Ismerjék meg dr. Mórocz György bíró és nyilvános Facebook profilja (álprofilja ??) bejegyzéseit ! Nyomozati Bíró Úr nem csak az intelligens, mértéktartó stílust, de a bírói jogállási törvény 39. Pf-át, az Etikai Kódex 2. cikkét hírből sem ismeri.

Bírónak közéleti kérdésekben is lehet nyilvános álláspontja , pl. a bírói függetlenségről vagy éppen a vadgazdálkodásról, az sem róható fel neki, ha ezekről a pártoknak is van valamilyen véleménye, de

pártpolitikai tartalommal ő maga nem vegyítheti megszólalásait.

Kérdés, hogy újra kinevezés előtt álló elnöke sem tudott erről az evidens követelményről ?

(A bíró profiljára többen felhívták a figyelmemet, de a megosztott tartalmak annyira véresszájúak és primitívek, hogy kételkedtek benne, hogy nem csak névegyezésről van-e szó. A bíró a profiljába pl “magánvállalkozó “ foglalkozást ad meg.

Sajnos azonban úgy tűnik, nincs tévedés- egy régebbi bejegyzésében egy képen szerepel művész lányával, aki pedig egy cikkben elmondja, hogy édesapja fehérvári bíró . Úgyhogy már tényleg csak abban bízhatunk, hogy egy álnok hacker feltörte a profilt, vagy egyenesen egy álprofilról van szó.

Ha nem, akkor gyalázat, ha ez az ember bíró maradhat)”

(kiemelt kép: Fejér Megyei Bíróság)

Valódi Hírek